Štimac među svojima - Zvezda dočekuje EFES

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štimac među svojima - Zvezda dočekuje EFES

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je da su njegovi igrači napredovali u košarkaškom smislu, ali i 'komunikaciji i hrabrosti', te da se nada nastavku niza pobeda i protiv ekipe Anadolu EFES.

Crveno-beli u petak dočekuju Anadolu EFES u utakmici 11.kola Evrolige.

Srpski šampion utakmicu dočekuju posle dve vezane pobede - u Madridu je savladan Real u elitnom takmičenju, dok je u Beogradu slavio protiv Igokee u ABA ligi. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

"Dočekujemo Efes u dobrom naletu. Trudimo se da naša igra dobija prave konture već u ovoj fazi takmičenja i posle Reala i Igokee nastavimo mini-ciklus. Atmosfera je uvek bolja kada se pobeđuje", kazao je Alimpijević i dodao:

"Bilo je teško vratiti se posle te pobede u Madridu koja nije obična. Podelili smo minutažu protiv Igokee, probali neke stvari sa drugim igračima... Sada želimo da u dobrom ritmu nastavimo mini ciklus koji se završava s Efesom i Cibonom".

Prvi strateg tima sa Kalemegdana apelovao je na javnost da rastereti igrače-

"Stvara se nekakav teret ovoj novoj generaciji, nešto što ni prethodna na kraju svog ciklusa nije imala. Zvezda prošle godine nije igrala plej-of Evrolige, ne vidim zašto se to breme nameće ovoj generaciji. Drago mi je jer se vidi napredak kod igrača, ne samo u košarkaškom smislu, već i u sazrevanju, komunikaciji, hrabrosti."

Kapiten Branko Lazić upozorio je na nekadašnjeg prvotimca crveno-belih Vladimira Štimca.

"Štimac je fantastičan, takav je bio i prošle i pretprošle sezone. Što se Efesa tiče, ove sezone možda nisu startovali kako se očekivalo i u skladu s rejtingom kluba, ali u poslednje vreme su i oni podigli formu. Ipak, mi smo pokazali da možemo da dobijemo velike timove. Utakmicu s Realom i ovu poslednju s Igokeom treba da iskoristimo kao putokaze i da iskoristimo činjenicu da se vraćamo u Pionir. Moramo sve te neke sitne detalje da iskoristimo u službi pobede", rekao je kapiten.

Meč će se igrati u petak u  popunjenoj dvorani "Aleksandar Nikolić" od 19 časova.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Lazić upozorava pred Efes: Štimac je fantastičan

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2017

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je da su njegovi igrači napredovali u košarkaškom smislu, ali i u 'komunikaciji i hrabrosti', te da se nada nastavku niza pobeda i protiv ekipe Anadolu Efesa...Crveno-beli u petak dočekuju Anadolu Efes u utakmici 11. kola Evrolige...Srpski...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.