Škundrić: Nisam u sukobu interesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić: Nisam u sukobu interesa

BEOGRAD -

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić, koji je izabran za predsednika Sportskog društva Crvena zvezda, izjavio je danas da u tome ne postoji bilo kakav element koji bi ukazivao na sukob interesa.

"Ne vidim da postoji bilo kakav element koji bi ukazivao na sukob interesa, jer svojim slobodnim vremenom ja raspolažem," rekao je Škundrić novinarima i naglasio da je izabran za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sportskog društva, koje nije privredni subjekt, i da se to ne preklapa sa poslovima koje on inače obavlja.

"Ja ću kao profesor Univerziteta deo svog slobodnog vremena i deo svoje ljubavi prema sportu i prema Sportskom društvu "Crvena zvezda" da poklonim tim mladim ljudima, jer sam ceo svoj profesionalni i životni vek posvetio radu sa mladim ljudima na Beogradskom univerzitetu," rekao je Škundrić.

On je istakao da, kao ministar rudarstva i energetike, ni jednog trenutka neće dozvoliti da se javni sektor zloupotrebi za zadovoljenje nekih potreba koje su izvan etičkih normi i zakonskih ograničenja.

"To nije plaćena funkcija, to nije funkcija u interesu male grupe, to je funkcija koja treba da pomogne da jedno sportsko društvo bude još bolje nego što jeste, ali i da stimuliše sva ostala sportska društva, decu i omladinu da se bave sportom i razvijaju i telo i duh," napomenu je Škundrić.

On je zaključio da je to što je izabran za predsednika jednog sportskog društva plemenita obaveza i čast svakom građaninu, kada mu se ukaže prilika da obavlja takvu funkciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.