Simonović slomio Barane za sedmu pobedu Zvezde

Izvor: B92, 31.Okt.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonović "slomio" Barane za sedmu pobedu Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar 71:59 (10:17, 21:15, 22:11, 18:16), uprkos lošem prvom poluvremenu u Baru.

Zvezda je u Baru odigrala deseti meč u oktobru, od kojih je izgubila svega dva, oba u Evroligi, gde u petak dočekuje Baskoniju u petom kolu.

Crveno-beli su do sedme uzastopne pobede stigli sjajnom odbranom u trećem periodu kada su stigli do dvocifrene prednosti, koju su lako zadržali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do karaja meča.

Zvezda je loše počela meč, promašila je prvih šest šuteva iz igre što Mornar koristi za vođstvo 8:1, Kuzmić tek u petom minutu meča okončava crni niz srpskog tima, koji ne uspeva da stigne prednost domaćina (17:10).

U drugom kvartalu su se nastavili promašaji crveno-belih, često i iz zicer situacija, pa su raspoloženi Radunović i Džons odličnim šutem (65% za dva) odveli Barane na dvocifrenu razliku (25:15). Međutim, Marko Simonović pogađa dve trojke krajem poluvremena za svega pola koša zaostatka Zvezde (32:31).

Sve se preokrenulo u trećem periodu, Zvezda "steže" odbranu što potpuno razbija koncepciju domaćina u napadu, sada se Mornar mučio u realizaciji, dok su se crveno-bele raspucali, pogađali su Jović, Dženkins, Mitrović i Kuzmić, pa je branilac titule ekspresno preokrenuo za prvo vođstvo od početnih 1:0, te brzo stigao i do dvocifrene razlike (48:37).

Crveno-beli meč prelamaju pred poslednjih nekoliko minuta, nakon što su Barani promašili tri uzastopna šuta za tri, Simonović i Volters poentiraju, Dangubić ubacuje trojku, a tačku na meč zakucavanjem stavlja Simonović (62:49).

Upravo je Simonović bio najefikasniji u timu Dejana Radonjića sa 14 poena (3/6 tri), 12 je dodao Čarls Dženkins uz 4 skoka, 11 je ubacio Ognjen Kuzmić uz 6 uhvaćenih lopti, dok je 10 poena imao Luka Mitrović.

Mornar je predvodio Džons sa 13 poena i 4 asistencije, Radunović je dodao 11 poena uz 7 skokova, dok se posebno ispromašivao Voler koji je pogodio samo jedan od deset šuteva iz igre.

Zvezda u osmom kolu ABA lige dočekuje najvećeg rivala Partizan, u ponedeljak 7. novembra.

Zvezda je loše otvorila meč u Baru, promašila je prvih šest šuteva, dok je Mornar realizovao tri napada u nizu i poveo 8:1. Konačno u petom minutu igre Kuzmić prekida lošu seriju Zvezde zakucavanjem, a ubrzo pogađaju Jović i Gudurić pa crveno-beli smanjuju na 9:7. Vujošević i Džons odbijaju nalet Zvezde, nakon čega Mitrović pogađa prvu trojku za goste (1/3), ali Bar zadržava vođstvo za +7 posle prvog perioda (17:10).

Crveno-beli su i u narednom kvartalu nastavili sa promašajima, nisu im pomagale ni zicer situacije, ređali su se Gudurić, Volters, Bjelica, ali Mornar to ne koristi da značajnije uveća razliku (21:14). Međutim, i to se brzo promenilo, dok je Zvezda tražila svoj ritam raspucali su se Elis, Radunović i Korać pa je domaćin sredinom perioda stigao do dvocifrene prednosti (25:15).

Nakon još nekoliko problematičnih napada, Zvezda konačno uspeva da poentira u dva uzastopna, koševima Kuzmića i Simonovića koji pogađa trojku, nakon čega crveno-beli ulaze u pravi ritam, Simonović pogađa još jednu trojku, četiri poena dodaje Dženkins, pa gosti stižu na svega koš zaostatka (32:30).

Tajm-aut ne pomaže domaćinu da poveže redove, Džons i Krstić gube loptu u dva uzastopna napada, Simonović sjajno reaguje u odbrani u sledećem, ali crveno-beli ni ne uspevaju da stignu do novih poena, promašuju Simonović i Dženkins, a Pantić blokira Lazića, pa Mornar odlazi na pauzu sa pola koša prednosti (32:21).

Posle tri minuta igre u drugom poluvremenu Zvezda stiže do prvog vođstva od početnih 1:0, nakon koša Jovića, Kuzmić i Mitrović su uspostavili kontrolu u reketu i pogađali za preokret na 39:35. Ubrzo pogađa i Lazić za +6, pa Đorđe Pavićević traži prvi tajm-aut.

Odlični Radunović novim košem prekida seriju Zvezde, ali ne i odličan ritam crveno-belih koji postepeno preuzimaju kontrolu, te poenima Kuzmića, Dženkinsa i Mitrovića stižu do dvocifrene prednosti (48:37), na četiri minuta pre kraja četvrtine. Barani nisu imali rešenja u napadu kao u prvom poluvremenu, teško su stizali do poena, pa je Zvezda u poslednji period ušla sa deset poena prednosti (53:43).

Rasplamsala se igra na startu poslednjeg perioda meča, Elis i Džons rešavaju nekoliko napada za Mornar, ali je Zvezda imala pravi odgovor, nakon koševa Simonovića i Voltersa trojku pogađa Dangubić, a onda Simonović i zakucava za maksimalnih +13 (62:49).

Usledila je serija promašaja oba tima, s jedne strane Džons i Voler nisu uspevali da trojkama vrate Mornar u život, s druge Simonović, Dangubić i Jović previše forsiraju i propuštaju da prelome meč, ali to konačno okončava Dženkins prvom trojkom za 65:53, tri minuta pre kraja.

Džons konačno uspeva da pogodi trojku, tek drugu iz devetog pokušaja, ali na to stiže surov odgovor crveno-belih, Jović i Simonović takođe ubacuju sa 6,75m za i definitivno rešavaju meč (71:56).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda bleda u Baru, navijači očekuju mnogo bolju igru! (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 31.Okt.2016

Košarkaši Crvene zvezde mts imaju rezultatski zaostatak nakon prvog poluvremena u Baru, a više od rezultatskog "miniusa" navijače brine pristup igri izabranika Dejana Radonjića...Nakon prvih 20 minuta igre u dvorani "Topolica" u Baru košarkaši Crvene zvezde mts gube od Mornara rezultatom 32:31,...

Nastavak na Sportske.net...

Fantastične scene - Ovako se u Baru slavila Zvezdina pobeda! (video)

Izvor: Sportske.net, 31.Okt.2016

Košarkaši Crvene zvezde mts imali su sjajnu podršku na gostovanju Mornaru, a tek kada je utakmica završena postalo je jasno koliko je ljudi u "Topolicu" došlo da bi navijalo za šampiona Srbije...Aktuelni šampion Srbije i regionalne košarkaške lige nastavio je da niže pobede na Jadranu pa je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.