Simonović: Pored nas, Cedevita najkvalitetnija

Izvor: B92, 29.Dec.2016, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonović: Pored nas, Cedevita najkvalitetnija

Ne događa se često da navijači Crvene zvezde skandiraju ime jednog igrača.

Prosto, da bi zaslužio takvo priznanje, igrač mora da ima izvrsnu sezonu i da pri tom na svakom meču pokazuje da je spreman da učini sve za crveno-bele.

Marko Simonović je ove sezone ispunio oba uslova, pošto igra u životnoj formi, redom rušeći velikane u Evroligi, dok ekipa u regionalnom takmičenju ima besprekoran skor od 15 pobeda i nula poraza

Da li >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je utakmica protiv Cedevite bila najteža za Crvenu zvezdu do sada u ovoj sezoni?

"Jeste, definitivno je bila najteža. Pravi derbi. Na simpočetku nismo baš najbolje igrali, ali smo do poluvremena uspeli da prevedemo utakmicu na našu stranu i da do kraja održimo prednost. Rekao bih da je Cedevita uz nas najkvalitetnija ekipa u ligi i očekujem još utakmica protiv njih u plej-ofu".

I dalje ste jedina neporažena ekipa u ligi sa 15 pobeda iz 15 utakmica. Kako vi gledate na ovaj fantastičan niz?

"Zaista o tome ne razmišljamo. Igramo maksimalno svaku utakmicu. Imamo dosta igrača u rotaciji, dobro se poznajemo i znamo ko koliko može. U timu vlada zaista sjajna atmosfera i to nam mnogo pomaže da održimo pobednički niz".

Intersantan podatak je da Crvena zvezda mts nema igrača u prvih 20 u ligi kada se gleda prosečan broj poena ili prosečan indeks uspešnosti. Da li je to najbolji pokazatelj da Zvezda ove sezone igra kao pravi tim?

"Upravo je to dokaz da smo pravi tim. Zato smo tako i dominantni. Naša najveća snaga leži u tome da na svakoj utakmici neko drugi može da iskoči, pa protivnik ne zna koga da brani. To je odlika prave, timske igre".

Koju utakmicu bi izdvojio iz 2016. godine kao najdražu?

"Bilo je dosta lepih trenutaka u 2016. godini. Možda bih izdvojio prvu utakmicu polufinala plej-ofa iz prošle sezone protiv Cedevite. Oni su zaista sjajno odigrali tu utakmicu i ubacivali su neke teške šuteve, ali smo uspeli da pobedimo posle produžetaka".

Koja bi bila vaša novogodišnja poruka za navijače Crvene zvezde?

"Da nastave da dolaze na naše utakmice i da nas bodre kao i do sada. Uz njih je sve lakše. Neka nam 2017. godina bude uspešna kao i 2016".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.