SL: Crvena zvezda - Spartak 4-0 (KRAJ) (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Crvena zvezda - Spartak 4-0 (KRAJ) (video)

Nova, 23. pobeda u nizu za ekipu Crvene zvezde - 4:0 na Marakani!

Kako smo ranije i objavili, trener Crvene zvezde Miodrag Božović večeras ne može da računa na nedovoljno oporavljenog Marka Grujića, koga nema ni na klupi, pa će ovo biti svojevrsna prilika da navijači Zvezde vide kako će izgledati njihov tim bez sjajnog veziste koji se na leto seli u Liverpul.

S druge strane, u startnoj postavi Spartaka nema golmana Mirkovića, junaka remija u Kupu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizana pre tri dana u Humskoj. Njegovo mesto zauzeo je Janošević.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Edson (M. Stojanović od 68.), Ibanjez, Le Talek, Donald, Ristić, Srnić (Sikimić od 75.), Katai (Babunski od 62.), Vijera.

Spartak: Janošević, Jočić, Kovačević, Torbica, Mrkela (Makarić od 61.), Milošević, Novaković (Ivanović od 46.), Milić (Mudrinski od 53.), Antonić, Šljivić, Jondić
.

PRVO POLUVREME

Utakmica na Marakani je počela, a pravu deli Nenad Đokić sa svojim pomoćnicima.

Prvi šut ka golu videli smo već posle tridesetak sekundi, kada je fudbaler gostiju Novaković šutirao iskosa sa leve strane, ali nije bio precizan.

Zvezda za sada bezopasna, a u devetom minutu meča odlična akcija Spartaka preko Milića i Novakovića, koji je šutirao sa desetak metara, ali je njegov udarac izblokiran i lopta je završila u korneru.

Tek u 18. minutu meča, Zvezda je prvi put ozbiljnije ugozila gol gostiju. Aleksandar Katai bio je u prodoru kroz sredinu terena, šutirao je sa nekih 18 metara po zemlji, ali je golman Janošević sigurno intervenisao.

Šest minuta kasnije stopostotna prilika za Uga Vijeru posle sjajnog dodavanja Mihaila Ristića. Najbolji strelac Superlige je izbio sam ispred Janoševića, ali se spetljao i golman Subotičana je uspeo da uhvati tu loptu. Ostaje 0:0.

Gosti su uzvratili u 33. minutu, posle još jedne akcije po desnoj strani, usledio je dobar centaršut Mrkele za Milića, ali lopta završava iznad prečke Kahrimanovog gola.

Četiri minuta kasnije, odličan pokušaj veoma zapaženog Mihaila Ristića, koji je sa dvadesetak metara raspalio po lopti, ali je ona prohujala iznad prečke!

Kako se bliži kraj prvog poluvremena, Zvezda pojačava pritisak. U 40. minutu crveno-beli su iznudili dva kornera, uz jedan opasan pokušaj Uga Vijere, čiji je nedovoljno snažan šut zaustavio Antonić na gol liniji.

Ali, u 45. minutu meča, Zvezda je iznudila jedanaesterac!

Ponovo je Vijera bio u glavnoj ulozi, uspeo je da se pored trojice protivničkih igrača izbori za priliku za udarac, lopta je pogodila u lakat Jočića i sudija Đokić je pokazao na belu tačku.

Jedanaesterac je izveo Luis Ibanjez i - Janošević je nemoćan iako je ''pročitao'' na koju će stranu šutirati Argentinac, Zvezda vodi 1:0
!

Kako je sve izgledalo u tom 45. minutu meča, pogledajte OVDE.

DRUGO POLUVREME

Početak drugog dela igre obeležila je bakljada 'Delija', koju je uveličao Mihailo Ristić, svojim pogotkom za 2:0!

Igrao se 46. minut utakmice, Katai je sa ivice kaznenog prostora lepo prosledio loptu na desnu stranu ka Ristiću, koji je snažno i precizno po zemlji poslao loptu u mrežu golmana Janoševića.

Ristićev gol možete da vidite OVDE.

Mladi vezista je tako na najlepši način potvrdio svoju odličnu partiju i pokazao da je na pravi način zamenio Marka Grujića u startnj postavi.

Već u 51. minutu moglo je da bude i 3:0, ali je lopta posle šuta Kataija završila tik pored desne stative.

Subotičani kao da su se predali posle vođstva Zvezde, domaći dominiraju u drugom poluvremenu i kao plod takve igre došao je i još jedan pogodak Božovićevog tima - 58. minut meča, Ugo Vijera pogađa za 3:0!

Mičel Donald je pronašao ''rupu'' u defanzivnoj liniji Spartaka, pravovremeno je uposlio Vijeru, koji je ponovo izašao sam ispred Janoševića, ali je za razliku od prvog poluvremena, sada uspeo da zatrese mrežu.

Ali, to nije sve! U 65. minutu Ugo Vijera je iznudio i drugi jedanaesterac za Zvezdu, pošto ga je s leđa povukao Antonić.

Kao i u finišu prvog poluvremena, Luis Ibanjez je bio precizan sa bele tačke i Zvezda već vodi sa 4:0
!

Sve je ovde rešeno, pitanje je samo da li će se crveno-beli do kraja zadovoljiti ovim rezultatom. Ekipa Spartaka je u drugom poluvremenu potpuno nemoćna...
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Božović: Lako mi je da rotiram

Izvor: Mondo, 19.Mar.2016

Trener Crvene zvezde o promenama u startnoj postavi i periodu "buđenja" svog tima u utakmici protiv Spartaka...Foto: MN Press..Miodrag Božović odmorio je u utakmici Zvezde i Spartaka još rovite Pavićevića i Grujića, a njegova ekipa dobro je reagovala i na tu promenu, kao i na prethodne...Izostankom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.