Rakočević: Ni meni nije bilo svejedno

Izvor: Mondo, 16.Jan.2013, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakočević: Ni meni nije bilo svejedno

Kapiten Crvene zvezde Telekom izjavio posle poraza od Galatasaraja da je i njemu i saigračima bilo potrebno vreme da se opuste zbog "vatrene" atmosfere. "... Potom smo ušli u kontra ritam, ali to je zasluga dobrog rivala".

Velika želja igrača i fanova Crvene zvezde Telekom nije im donela i pobedu nad Galatasarajem.

U prepunom PIoniru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lišenom prisustva stotina navijača koji su ostali pred ulazima (mnogi i sa regularnim ulaznicama), turski tim dokazao je kvalitet i opravdao ulogu jednog od najvećih favorita za osvajanje Evrokupa.

Kapiten Crvene zvezde Telekom Igor Rakočević posle izlaska iz svlačionice priznao je rivalu da je bio bolji.

"Galatasaraj je odigrao fenomenalnu utakmicu i tačno su znali kako da igraju protiv nas u odbrani i u napadu", rekao je predvodnik ekipe Vlade Vukoičića.

Priznao je da je buka sa svih tribina hale pomalo i "vezala" ruke celom timu.

"Dosta smo stegnuto krenuli, verovatno je za nas bilo onako malo čudno jer je prvi put bila ovakva paklena atmosfera. Jako je bilo teško, pogotovo igračima koji još nisu iskusili taj ambijent. I meni je bilo čudno i trebalo mi je vreme da se opustim. Možda je svima bila potrebna cela prva četvrtina da uđemo u naš ritam".

Poraz nije doživeo tragično.Turski tim je dokazao svoj kvalitet, a crveno-beli, smatra on, nisu pokazali svoje pravo lice.

"Poraz kao poraz nije strašan, već jedan dobar pokazatelj da nismo najbolji, da možemo da igramo mnogo bolje i da nismo sigurno pokazali svoje pravo lice. Ni u jednom momentu nismo igrali našu prepoznatljivu igru, sa mnogo kontranapada, sa mnogo borbgenosti... Nekako smo celu utakmicu bili u kontra ritmu, što je i odlika velikih ekipa kao što je Galatasaraj, da protivnika stavi u kontra ritam i zbog toga nismo uspeli da se razigramo. Ništa nije izgubljeno".

Zahvaljujući pobedi Ulma na gostovanju Uniksu sve ekipe u Grupi L Last 16 faze Evrokupa sa istih pozicija nastavljaju takmičenje. Ipak, priču o duelu trećeg kola u Rusiji crveno-beli ostavljaju trenutno po strani. Predstoji im možda i evroligaški značajan okršaj sa Igokeom, liderom ABA lige.

"To je za nas ključni meč što se tiče Jadranske lige, ako želimo da se borimo za prvo mesto. Eventualni poraz nas udavaljava od te pozicije, što nije katastrofa jer za sada imamo prilično sigurno drugo mesto. Ako dobijemo sve ostale utakmice do kraja imaćemo dobru poziciju i ovaj poraz ne može da nas poremeti".

Navijačima je zahvalio i pozvao ih da u istom broju dođu u Pionir i na neku od ligaških utakmica.

"Nadam se da će ovako biti i u Jadranskoj ligi. Hvala im mnogo, a mi ćemo već od sutrašnjeg treninga početi da iosrpavljamo greške", podvukao je Rakočević.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.