Radonjić: Mogla je razlika da bude veća, ali i manja

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Mar.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Mogla je razlika da bude veća, ali i manja

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim mogao sa većom prednošću da putuje na revanš protiv Lijetuvos Ritasa da nije u ključnim trenucima pravio početničke greške.
(FOTO: N. Negovanović)
Crveno-beli su u Pioniru savladali litvanskog predstavnika rezultatom 88:82, u prvom meču osmine finala Evrokupa.
Loše smo ušli u meč, dozvolili smo protivniku da postigne 27 poena. Kasnije smo napravili iskorak i došli do bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << igre i prednosti, ali smo početničkim greškama vratili protivnika u igru. Mogla je razlika da bude veća, ali i manja – rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle utakmice.
On je dodao da je Lijetuvos iskusan tim koji u poslednje vreme igra u sve boljoj formi.
Pobeda je bitna, ne treba zaboraviti da smo na teren izašli sa četiri juniora. Evidentno je da pojedini košarkaši nemaju iskustva za ovakve utakmice. Uprkos tome, energija koju su pokazali bila je za pohvalu – rekao je Radonjić.
Trener Lijetuvos Ritasa Aleksandar Petrović smatra da će odluka o tome koja će ekipa proći u narednu fazu takmičenja pasti u revanšu.
Zvezda je uoči osmine finala bila favorit, ali sada su šanse 50:50. Ovo su nove utakmice, iako su nas pobedili dva puta ove sezone. Za nas je ovo odličan rezultat, jer igramo bez klasičnog centra, Palsios je čista četvorka, dok Lidek u ovom trenutku ne liči na košarkaša. Znali smo da Zvezda ima prednost na toj poziciji. Šest koševa razlike ne predstavlja osiguranje ni nama ni njima, biće neizvesno i u Viljnusu – rekao je Petrović.
On je pohvalio atmosferu u Pioniru i priznao da tokom karijere nije prisustovao lepšem ambijentu.
Igrač Zvezde Raško Katić rekao je da nije u potpunosti zadovoljan igrom svog tima protiv Lijetuvos Ritasa i da ostaje žal što nije izborena ubedljivija pobeda.
– Bio je ovo dobar meč. U prvom poluvremenu nismo iskoristili neke šanse, ali je najbitnije da smo pobedili. Nisam u potpunosti zadovoljan našom igrom, ipak, ostaje žal za većom razlikom – izjavio je Katić.
Tadija Dragićević je priznao da šest poena pred revanš u Litvaniji „nije mnogo”.
Znali smo pre meča da će biti teško. Litvanci su došli motivisani, pokušali su da nas iznenade i vođena je ravnopravna borba. Gledali smo samo kako da pobedimo, ne razmišljajući o razlici. Mogli smo da slavimo i ubedljivije, ali smo ishitreno reagovali u nekim situacijama – kazao je Dragićević.
Revanš utakmica igra se u Vilnjusu 12. marta.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dženkins u dukserici sa znakom Delija

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Mar.2014

Crvena zvezda je slavila trijumf u prvom meču osmine finala Evrokupa protiv Lijetuvos Ritasa – 88:82. Iako šest poena prednosti ne garantuje spokojan revanš, Delije su aplauzima ispratile svoje ljubimce iz Pionira.. Vrlo raspoložen posle meča sa Litvancima bio je Čarls Dženkins, do kojeg...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Omar Kuk: U Pioniru je mnogo bolje nego kada sam ja igrao

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Mar.2014

Kada je prvi put bio u Pioniru, Omar Kuk nikako nije uspevao da dođe do željenog ritma.. (FOTO: N. Negovanović). Ovoga puta mlađi navijači mogli su da se uvere zašto sjajni Amerikanac važi za jednog od najboljih stranaca koji su nosili dres Crvene zvezde.. Bek Ritasa ubacio je 13 poena bez promašaja,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.