Radonjić: Jako smo potreseni, ali moramo dalje

Izvor: Studio B, 23.Nov.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Jako smo potreseni, ali moramo dalje

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je ceo tim potrešen posle ubistva navijača Marka Ivkovića, ali da mora da se okrene nastupajućim obavezama.

Crveno-beli su još od subote u Zagrebu, gde su doputovali dan posle meča u Istanbulu, a Radonjić ističe da je nakon tragedije i stradanja mladog Ivkovića teško pripremiti igrače za sutrašnju utakmicu regionalnae Jadranske lige protiv Cedevite.

"Svi smo veoma potrešeni onim što se dogodilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Istanbulu i činjenicom da je izgubljen jedan mladi život. Dogodila se teška tragedija i koristim ovu priliku da izrazim najdublje saučešće porodici našeg stradalog navijača Marka Ivkovića", rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je dodao da su okolnosti specifične i vrlo teške, ali da crveno-beli moraju da se potrude da svoj posao obave na najbolji mogući način.

"Predstoji nam težak meč protiv još jednog evroligaša koji igra jako kvalitetno ove sezone. Napravili su pravu senzaciju pobedom nad prvakom Evrope u Tel Avivu što dokazuje njihovu sposobnost i kvalitet. Na početku sezone imali su problema koji su bili uzrokovani odsustvom trenera Jasmina Repeše i plejmejekera Ukića, ali njihovim povratkom su se konsolidovali i u regionalnom takmičenju od tada su beležili samo pobede", naveo je Radonjić, istakavši da izuzetno ceni ekipu aktuelnog šampiona Hrvatske.

"Cedevita je tim koji je dosta sličan našem. Predvodi ga najzvučnije pojačanje Roko Leni Ukić koji se posle sjajne internacionalne karijere vratio u svoju zemlju i zajedno sa Gordićem predstavlja veliki kvalitet Cedevite na spoljnim pozicijama. Pred početak ove sezone Zagrepčani su angažovali izvanrednog šutera Frana Prilepića, a iz prošle sezone tu su jako dobri igrači Babić, Ramljak, Zubčić, Ante Delaš. Imaju i veoma talentovane i mlade momke, poput Arapovića i Žganeca. Sve u svemu, to je jako dobar tim i očekuje nas težak zadatak", kazao je trener strateg crveno-belih, naglasivši da ekipa nije opterećena činjenicom da je do sada zabeležila sve pobede.

"Znamo sa kakvim protivnikom igramo. Cedevita je jako ozbiljan klub, konkurentan evroligaš, koji će zahtevati našu punu angažovanost i maksimalnu koncetraciju", zaključio je Radonjić.

Utakmica 9. kola Jadranske lige između Cedevite i Crvene izezde igra se sutra u Zagrebu od 20.30 sati, a crveno-beli će u znak sećanja na poginulog navijača Ivkovića nositi crni flor na dresovima.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.