Purić: Pašeko za šest meseci na terenu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2011, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Purić: Pašeko za šest meseci na terenu

Fudbaler Crvene zvezde Vinisius Pašeko vratiće se na teren za šest meseci, izjavio je lekar beogradskog kluba Dejan Purić.

Pašeko se povredio pre nekoliko dana na prijateljskom meču sa austrijskim niželigašem Kolumbijom (0:0).

"Pašeko je doživeo luksacioni prelom potkolenične kosti fibule. Taj prelom spada u težu vrstu preloma, koja zahteva neodložnu hiruršku intervenciju pa je zato naš igrač odmah operisan u AKH klinici u Beču", rekao je Purić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
On je istakao da se odustalo od ideje da se Pašeko transportuje za Beograd.

"Transport je bio nemoguć pre nego što se uradi operativni zahvat. Zahvat je protekao u najboljem redu, gotov je bio u subotu oko ponoći. Postoperativni tok sada takođe protiče u najboljem redu, Pašeko je odlično podneo operaciju i sada mu predstoji mirovanje i rehabilitacija", istakao je lekar Crvene zvezde.

Purić je naveo da je nezahvalno davati procene kako će oporavat teći.

"Gips će nositi nekoliko nedelja, a nakon toga staviće mu se ortoza koja će mu dati mnogo veći komfor, a pritom daje isti efekat kao i gips. Ako sve bude u najboljem redu, možemo očekivati njegov povratak na teren za šest meseci", zaključio je Purić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.