Protest navijača Crvene zvezde ispred crnogorske ambasade

Izvor: RTS, 03.Jan.2020, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest navijača Crvene zvezde ispred crnogorske ambasade

Posle pobede košarkaša Crvene zvezde nad Bajernom, navijači beogradskog kluba protestovali su ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, izražavajući podršku Srbima u toj zemlji.
Posle utakmice, navijači su se okupili ispred Štark arene i krenuli u šetnju do crnogorske ambasade u Knez Mihajlovoj ulici.

Navijači Crvene zvezde su, kao i na utakmici, nosili transparent: >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crna Gora i Srbija - to je jedna familija. Takođe, na protestu su se mogle videti i poruke: Ne damo svetinje, Zemaljska su kratka carstva, a nebeska traju doveka...
Delijama su se priključili i ratni vojni veterani, kao i pojedini građani.
Kolona se, uz pesmu i srpske zastave, kao i zastave sa Njegoševim likom, kretala beogradskim ulicama, a ponegde je zbog njih bio zaustavljen i saobraćaj. 

Reporter RTS-a je javio da su okupljeni ispred ambasade pokušali vatrometom i pirotehničkim sredstvima da skinu zastavu Crne Gore, ali da nisu uspeli. Zastava je ostala da se vijori, ali je oštećena. 

U više crnogorskih gradova i danas su održani protesti, litije i molebani zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti. 
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marković: Necivilizacijski atak na ambasadu i crnogorsku zastavu

Izvor: RTS, 03.Jan.2020

Više stotina navijača Crvene zvezde okupilo se sinoć ispred ambasade Crne Gore u Beogradu gde su pojednici pokušali da zapale crnogorsku zastavu. Crnogorski premijer Duško Marković ocenio je je da je reč o "još jednom necivilizacijskom ataku" na Ambasadu Crne Gore i crnogorsku zastavu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.