Počelo suđenje Urošu Mišiću pred Apelacionim sudom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje Urošu Mišiću pred Apelacionim sudom

BEOGRAD -

Pred Aplelacionim sudom u Beogradu danas će biti održan glavni pretres u slučaju navijača "Crvene zvezde" Uroša Mišića, optuženog za pokušaj teškog ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2007. godine.

Pred Apelacionim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje navijaču Crvene Zvezde Urošu Mišiću, dva puta prvostepeno osuđenom na deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici u decembru 2007 godine.

Apelacioni sud će samostalno izvoditi dokaze i doneti konačnu, pravosnažnu presudu, pošto su do sada ukinute dve prvostepene presude.

Danas je saslušan rukovodilac obezbeđenja na utakmici fudbalskih klubova "Crvena Zvezda" i "Hajduka" iz Kule, održanoj 2. decembra 2007. godine, Dragoj Ćurguz, koji je rekao da nije bio neposredno nadređen povređenom Trajkoviću i da zato nije znao njegova ovlašćenja.

Ćurguz je kazao da mu je Trajkovićev nadređeni, Dragan Vasiljević, rekao na utakmici da "nema ljude na severnoj strani stadiona", kao i da je Trajković mogao da se slobodno kreće po stadionu od jednih tribina do drugih.

Pored Ćurguza, svedočio je i sudski veštak Dušan Dunjić koji je naveo da je tokom pregleda povređenog žandarma Trajkovića konstatovano "narušavanje psihičkog zdravlja kao posledica bližih događaja koji su izazvali stres".

Dunjić je kazao da su Trajkoviću nanete opekotine na levoj strani lica i vrata, i istakao da "najverovatnije nije bilo kontakta baklje sa usnama jer bi u suprotnom Trajković verovatno umro".

Sudija Apelacionog suda Veroljub Cvetković rekao je da se žandarm Nebojša Trajković od 8. februara ove godine nalazi na psihijatrijskom lečenju na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje zbog ponavljanja suđenja i naveo da bi Trajkovićevo lečenje trebalo da traje oko dva meseca.

Mišić je dva puta prvostepeno osuđen na kaznu od 10 godina zatvora, prvi put pred nekadašnjim Okružnim sudom u Beogradu 19. septembra 2008. godine, ali je bivši Vrhovni sud 3. marta 2009. godine ukinuo tu presudu i naložio novo suđenje, na kojem je 28. aprila Mišić ponovo osuđen na 10 godina zatvora.

Na sledećem pretresu pred Apelacionim sudom, zakazanom za 21. mart, sud će saslušati Nebojšu Trajkovića.

Mišić je u maju prošle godine ponovo osuđen na istu kaznu od 10 godina zbog pokušaja ubistva Trajkovića na "Marakani" 2. decembra 2007. godine tokom fudbalske utakmice Crvena zvezda - Hajduk iz Kule.

On je osuđen jer je krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvršio sa eventualnim umišljajem, odnosno, znao je da bi svojim radnjama mogao da ugrozi život policajaca i opet ih je izvršio.

Sud je utvrdio da je upaljenu navijačku baklju pokušao da Trajkoviću ugura u usta i pri tom je bio svestan da može da ga ubije na taj način i na to je pristao, kazao je predsednik sudskog veća sudija Velimir Lazović, obrazlažući presudu.

Mišić je po sopstvenom zahtevu upućen na izdržavanje kazne, a u pritvoru je boravio od hapšenja dva dana posle incidenta na "Marakani".

Prvom presudom koju je u septembru 2008. izreklo veće sudije Velimira Lazovića, Mišić je bio osuđen na istu kaznu od 10 godina zatvora, koju je Vrhovni sud ukinuo i naložio novo suđenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.