Petrović prvi izbor za trenera KKCZ

Izvor: B92, 09.Avg.2009, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović prvi izbor za trenera KKCZ

Dan posle konačne odluke Svetislava Pešića da se ne zadrži u Crvenoj zvezdi, beogradski klub počeo je potragu za novim trenerom.

Kako saznajemo, u prvom planu trenutno je Aco Petrović, nekadašnji trener FMP-a, koji je prošle godine sa UNIKS-om osvojio Kup Rusije. Klupski čelnici žele da ekipu predvodi domaći trener, kojem neće trebati vreme da se privikne na ovdašnja takmičenja, zbog čega nerealno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deluje mogućnost da ekipu preuzme slavni Karlo Rekalkati.

Rekalkatija, koji je tokom bogate karijere u Italiji osvajao titule sa Kantuom, bolonjskim Fortitudom i Sijenom, predložio je klubu sa Malog Kalemegdana Lučano Kapikjoni, menadžer Svetislava Pešića, kao opciju za slučaj da popularni „Kari" ne ostane u Beogradu.

Aco Petrović je trenersku karijeru počeo u stručnom štabu Crvene zvezde kao asistent, pre nego što je 1998 preuzeo FMP, koji je vodio punih pet godina. Posle jedne godine u Hemofarmu preuzeo je na tri godine rostovsku Lokomotivu, sa kojom je stigao u finale FIBA kupa 2005, a za dve godine u UNIKS-u uspeo je da obezbedi Kup Rusije, pobedivši na putu CSKA i Dinamo u samo dva dana.

Petrović je bio član stručnog štaba Svetislava Pešića tokom SP 2002. u Indijanapolisu, a sada je jedan od pomoćnika Dušana Ivkovića. Stručnjak koji ove jeseni puni 50 godina, ranije je medijima u Srbiji izjavio da sa njim niko iz kluba nije stupio u kontakt.

Glavni operativac crveno-belih Milan Opačić je u akciju nalaženja novog trenera krenuo tek pošto je Svetislav Pešić potvrdio da ne ostaje u Zvezdi, a očekuje se da će odgovor na pitanje ko preuzima Zvezdu biti poznat pre nego što ekipa (bez Bjelice i Kešelja, koji su sa reprezentacijom) krene na Kopaonik, gde 15. avgusta počinju pripreme za novu sezonu.

Pritisak znatno smanjuje podatak da Zvezda trenutno pod ugovorom ima osam igrača, uključujući i kapitena Tadiju Dragićevića, koji je odlučio da ostane u klubu. Pretpostavlja se da će ekipa biti kompletirana dovođenjem dva stranca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.