Panatinaikos? Da nađemo dodatni, lični motiv!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Dec.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panatinaikos? Da nađemo dodatni, lični motiv!

"Želimo da odigramo dobro, i trudom i borbenošću za početak, nikoga ne razočaramo", kaže Dušan Alimpijević

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u sredu u jutarnjim časovima u Beograd nakon sedmodnevnog odsustva i tri utakmice koje su odigrali u kratkom vremenskom periodu u Valensiji, Baru i Istanbulu. Posle ozbiljnih napora sledi samo jedan dan odmora, a onda i okršaj sa Panatinaikosom u četvrtak (TV Sportklub, 19.00).

7402: (1,80) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << CRVENA ZVEZDA (14,5) PANATINAIKOS (2,15)

Trener Dušan Alimpijević kaže da je u ovom trenutku najvažnije da se pronađe dodatna energija kako bi se izgurala još jedna teška utakmica.

"Posle početne nestabilnosti koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone, ekipa Panatinaikosa se uigrala i uhvatila odličan ritam i zabeležila četiri pobede u poslednjih pet mečeva. U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj preteškoj seriji. Uspeli smo nekako da rasporedimo i minutažu u prethodnoj utakmici, i napravimo uvertiru za sledeći meč u kome ćemo igrati pred našim navijačima. Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro, i trudom i borbenošću za početak, nikoga ne razočaramo", rekao je trener crveno-belih.

Ni Papas ne igra protiv Zvezde!

Ognjen Dobrić, koji je protiv Fenera odigrao sasvim solidan meč, ističe da će i ovaj duel doneti ogromne napore i da je prvi cilj ekipe da se brzo osveži i spremi za predstojeći duel.

"Stigli smo iz Istanbula u sredu u jutarnjim časovima, i sada je prvi cilj da se što bolje i brže osvežimo, i spremimo za utakmicu sa Panatinaikosom. Grčki tim je u izuzetno dobrom ritmu, igraju dobro što se vidi i po njihovim rezultatima, čak smatram da ih pomalo i neopravdano izuzimaju iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Mi ovaj mini ciklus koji je bio izuzetno važan ali i naporan, završavamo utakmicom u četvrtak. Potreban nam je 'vetar u leđa' i ogromna podrška sa tribina kako bi došli do dodatne snage i pokušali da zabeležimo vrlo važnu pobedu u Evroligi", kaže Dobrić.

Ekipa će trening oporavka imati u sredu u večernjim časovima.

Kako stoji na zvaničnom sajtu Crvene zvezde karte za ovaj meč puštene su u prodaju u utorak u svim poslovnicama Eventima. Posle meča sa Zelenima šampionu ABA lige slede još dva vezana gostovanja pre Nove godine, u Sremskoj Mitrovici Megi i Olimpiji u Milanu.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.