PLEJ-OF: Lale “procvetale”, nerešeno u finalu sa Zvezdom

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Apr.2014, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLEJ-OF: Lale “procvetale”, nerešeno u finalu sa Zvezdom

Crvena zvezda – Vojvodina NS seme 0:3 (24:26, 22:25, 23:25)
Dvorana: SC „Sport Eko”. Gledalaca: 200. Sudije: Goran Gradinski i Igor Miljković (oba Beograd). Trajanje meča: Rezultat u seriji: 1:1.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 10, Munćan, Stoković, Perić, Stoilović 10, Gmitrović, Koprivica 3, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Milutinović 4, Jovanović, Petković 25, Buculjević 1, Vujić (libero). Trener: Duško Nikolić.
VOJVODINA NS SEME: Simić 8, Kolarić (libero), Č. Stanković, Strugar, Veselinović, Katić 16, Radić 15, Milutinov, Petković 1, Luburić 7, M. Stanković 5, Kapur (libero). Trener: Strahinja Kozić.
(FOTO: N. Negovanović)
Vojvodina NS seme je izjednačila rezultat u finalnoj seriji plej-ofa protiv Crvene zvezde, pa je već sada jasno da ćemo u borbi za titulu gledati još najmanje dva meča. Treći i četvrti susret su na programu u nedelju 13. aprila, odnosno četvrtak, 17. aprila u Novom Sadu.
Iako je u završnicama sva tri seta bilo neizvesno, sva tri su pripala Novosađanima. Očigledno da je iskustvo, pre svih Veljka Petkovića i Dejana Radića ovoga puta presudilo, ali treba istaći i fantastičnu partiju ostalih kod gostiju, posebno Milana Katića.
Rivali su bili u egalu u završnici prvog perioda, čak je Zvezda imala i poen prednosti (23:22). Ipak, Katić je vratio svom timu sigurnost, a prvu set loptu doneo mu je Luburić, blokom na Petkoviću. Nedugo potom Vojvodina je iskoristila drugu priliku, posle greške Okolića – 26:24.
U drugom periodu mnoštvo preokreta. Povela je Vojvodina sa 4:0, ali je posle tajm-auta Duška Nikolića Zvezda uhvatila ritam. Vodili su Beograđani na drugom tehničkom tajm-autu sa 16:12, nedugo potom i 17:13, ali im to nije bilo dovoljno.
Brzo su Novosađani preokrenuli (19:18), a u završnici je fantastičan bio Dejan Radić, najbolji igrač marta meseca u Viner štetiše Super ligi. Vojvodina je sjajno odigrala u završnici i sebi je time otvorila put ka pobedi – 25:22.
I u trećem setu je Zvezda imala prednost. Vodili su domaći sa 15:12, potom i 20:18, ali su opet sve prokockali u finišu. I opet je tvorac preokreta bio Radić, koji je sa dva bloka na Petkoviću doneo prednost svom timu (21:20).
Uspela je Zvezda da još jednom povede, blokom Okolića (22:21), ali tu je bio kraj njihovog otpora. Prvu set loptu Novosađanima doneo je Radić, a odmah je istu iskoristio mladi Stevan Simić – 25:23.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina izjednačila u finalnoj seriji

Izvor: Politika, 10.Apr.2014

Crvena zvezda – Vojvodina NS seme 0:3 (24:26, 22:25, 23:25)..Dvorana: SC „Sport Eko”. Gledalaca: 200. Sudije: Goran Gradinski i Igor Miljković (oba Beograd). Trajanje meča: Rezultat u seriji: 1:1...CRVENA ZVEZDA: Okolić 10, Munćan, Stoković, Perić, Stoilović 10, Gmitrović, Koprivica 3,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.