Novi preokret Zvezde na Vračaru

Izvor: B92, 09.Avg.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi preokret Zvezde na Vračaru

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su novi preokret na stadionu Obilića na Vračaru, ovoga puta pobedivši Voždovac rezultatom 3:2 u četvrtom kolu Superlige.

Zvezda je uspela da stigne do trijumfa, iako je gubila na poluvremenu sa 2:1, i tako pobedila posle dva uzastopna remija.

Posle druge pobede u nacionalnom prvenstvu izabranici Grofa Božovića popeli su se na četvrtu poziciju sa osam bodova, dok je Voždovac ostao na 14. mestu sa samo tri boda.

Duel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred oko 4.000 gledalaca na Vračaru počeo je velikom greškom Marka Petkovića koji je omogućio Mašoviću da već na startu donese prednost Voždovcu. Nije Zvezda imala mnogo ideja u napadu, ali je u 24. minutu uspela da izjednači.

Po desnoj strani ponovo je krenuo Petković, dodao do Vereda koji je odmah zavrnuo na penal, gde je Katai bio usamljen i lako pogodio bliži ugao za 1:1.

Voždovac se probudio sredinom poluvremena, igra je bila poprilično izjednačena do samog finiša i kada se činilo da će se na odmor otići nerešenim rezultatom, domaći su ponovo šokirali ’crveno-bele’. Predrag Sikimić je ostao potpuno sam na drugoj stativi posle centaršuta Ristovića iz prekida na levoj strani i bez skoka, glavom poslao loptu u suprotni gornji ugao.

Napadač Zvezde izbegao je ofsajd zamku, dobio dobru loptu Petkovića kroz odbranu domaćih, potom zaobišao golmana Popovića i ubacio je u praznu mrežu za 3:2.

Ispostaviće se da je to bio konačan rezultat meča, ali je bilo uzbuđenja u nastavku – trener Voždovca Bratislav Živković isključen je zbog prigovora, dok je nervozni Pavlović i pored nekoliko oštrih startovao izbegao isključenje. On jeste, ali nije njegov saigrač Saša Ivković koji je zbog starta nad imenjakom Stojanovićem zaradio drugu javnu opomenu.

U sledećem kolu, već u sredu, Crvena zvezda u derbiju dočekuje Čukarički, dok Voždovac putuje u Niš na meč sa Radničkim.

Voždovac – Crvena zvezda 2:3

(Mašović 4, Sikimić 41 - Katai 24, Vieira 61, Jović 64)

Voždovac: Popović - Zlatković, Terzić (Odita 70), Ivković, Jovanović – Grujić (Petrović 46), Pavlović - Mašović, Sinđić, Ristović - Sikimić

Crvena zvezda: Rajković - Ibanjez, Mbođ, Pavićević, Petković – Grujić, Jovanović – Katai (Jović 58), Ristić (Stojanović 56), Vered (Gavrić 89) - Vieira

Već u četvrtom minutu Voždovac je poveo preko Alena Mašovića. Napadač domaćih iskoristio je veliku grešku Marka Petkovića koji je kratko vratio loptu Rajkoviću, zaobišao golmana Zvezde i iskoristio poklon već na startu meča – 1:0.

’Crveno-beli’ su pokušali ofanzivno od samog starta – dva minuta posle primljenog gola Grujić je pokušao da iznudi jedanaesterac, ali se sudija Majo Vujović nije oglasio.

Nakon vođstva ekipa Voždovca se poprilično povukla, dok su gosti iz Ljutice Bogdana krenuli da pritiskaju protivnika. Pokušali su Ibanjez i Katai sa distance, da bi onda ofanzivni vezni slabo šutirao glavom na centaršut Grujića. U 21. minutu Petković je krenuo u prodor, nanizao nekoliko protivničkih igrača, pre nego što ga je oborio Ivković na nekih dvadesetak metara. Ibanjez je gađao golmanov ugao, ali je Popović bio siguran.

Defanzivac ’Zmajeva’ je zbog tog prekršaja dobio žuti karton, isto kao i čuvar mreže Voždovca zbog odugovlačenja.

Više od 20 minuta pritiska donelo je rezultat u 24. minutu, kada je Katai krunisao odličnu akciju Zvezde i izjednačio. Po desnoj strani ponovo je krenuo Petković, dodao do Vereda koji je odmah zavrnuo na penal, gde je Katai bio usamljen i lako pogodio bliži ugao za 1:1.

Odmah posle izjednačenja Voždovac je mogao opet da povede – Predrag Sikimić je lepo plasirao loptu sa distance, ali je stativa sačuvala Zvezdin gol. Momci u beloj opremi oslobodili su se pritiska i ponovo počeli da ugrožavaju gol Rajkovića. U 34. minutu Petar Jovanović je usamljen primio loptu na desnom boku, centrirao, ali je lopta preletela sve igrače u kaznenom prostoru.

Nisu ni izabranici Grofa Božovića odustajali od napada. Ponovo je u kaznenom prostoru pao Grujić i ponovo nije bilo penala, da bi Katai još jednom testirao Popovića koji je u 36. minutu bio siguran.

Kada su svi očekivali da će se prvo poluvreme završiti nerešenim rezultatom, usledio je novi šok za Zvezdu – Voždovac je u 41. minutu opet poveo. Predrag Sikimić je ostao potpuno sam na drugoj stativi posle centaršuta Ristovića iz prekida na levoj strani i bez skoka, glavom poslao loptu u suprotni gornji ugao – 2:1.

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćeg tima.

Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Voždovca – umesto Vladana Grujića u igru je ušao Todor Petrović, koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

Igrači aktuelnog vicešampiona Srbije očekivano su preuzeli kontrolu u drugom delu igre, ali je njihova inicijativa jalova. Nekoliko puta želeli su da priprete centaršutevima sa bokova, kao i ubacivanjima u prostor, ali su njihovi pokušaji bili daleko od uspešnih.

U prvih desetak minuta igre u nastavku apsolutno nije bilo nikakvih uzbuđenja, pa je Božović morao da reaguje izmenama. U kratkom vremenskom periodu Saša Stojanović i Luka Jović zamenili su Mihaila Ristića, odnosno Aleksandra Kataija.

Slično kao i na otvaranju Superlige, Crvena zvezda je za kratko vreme stigla do preokreta na Vračaru. Prvo je Vieira sa peterca realizovao odličan centaršut Ibanjeza iz skraćenog kornera u 61. minutu, da bi samo tri minuta kasnije rezervista Jović pogodio za vođstvo.

Napadač ’crveno-belih’ izbegao je ofsajd zamku, dobio dobru loptu Petkovića kroz odbranu domaćih, potom zaobišao golmana Popovića i ubacio je u praznu mrežu za 3:2.


Nešto kasnije vezista Voždovca Pavlović je u skoku udario laktom u lice Grujića koji je ostao da leži da travi, ali je uspeo da se izvuče i izbegne drugi žuti karton na meču.

Trener domaćih Bratislav Živković odmah je reagovao i na teren poslao napadača Obiora Oditu koji je zamenio Terzića. Bivši fudbaler koji sada vodi ekipu Voždovca isključen je u 70. minutu zbog prigovora, a na snimku se videlo da je izuzetno ljut na sudiju Maja Vujovića.

Kolege sa televizije „Arena sport“ javili su da je sudijska trojka na poluvremenu opomenula klupu ’Zmajeva’ da ne prigovara jer će svaki sledeći značiti i udaljavanje sa terena. To se desilo sredinom drugog poluvremena.

Posle nekoliko minuta u kojima akcenat nije bio na fudbalu, Stojanović je pokušao sa nekih dvadesetak metara – njegov šut levom nogom u 75. minutu završio je iznad prečke.

Ono što je Pavlović izbegao u nekoliko navrata, Saša Ivković nije uspeo. Prilikom jedne kontre oborio je imenjaka Stojanovića i u 79. minutu dobio drugu javnu opomenu, pa je Voždovac u finišu igrao sa igračem manje.

Nakon desetak „praznih“ minuta Vieira je mogao još jednom da se upiše u strelce, ali je sudija Vujović ocenio da je napravio faul prilikom oduzimanja lopte defanzivcu domaćih.

Gavrić je zamenio Vereda u 89. minutu, a nešto kasnije stvorila se velika gužva kod desne aut linije. Veći sukob je izbegnut, a kao rezultat su stigli žuti kartoni za Grujića i Gavrića sa jedne, kao i za Zlatkovića sa druge strane.

To je bio poslednji detalj vredan pažnje sa Vračara, pa je Crvena zvezda zabeležila drugi trijumf u Superligi Srbije.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.