Nikolić: Imamo bolje bekove od Zvezde

Izvor: Mondo, 24.Apr.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Imamo bolje bekove od Zvezde

Trener Radničkog uoči polufinala ABA Fajnal fora analizirao kvalitet svoje ekipe, kao i snagu Crvene zvezde Telekom. "Bekovi donose prvenstva, a tu smo bolji".

Posle četiri ovosezonska okršaja i tri pobede crveno-belih, dvorana Igokee u Laktašima biće poprište i petog meča Crvene zvezde Telekom i Radničkog iz Kragujevca. Apsolutno najznačajnijeg do sada.

Meč je zakazan za četvrtak u 17.00 časova, a ko pobedi plasiraće se u finale i obezbediće plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Evroligu.

Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić smatra da je njegov tim ostvario cilj u regionalnom takmičenju i pre početka završnog turnira.

"Na Jadranu smo ostvarili cilj, a za ovu godinu smo planirali ulazak u Evropu. Kao i Igokea, naš klub ima tehničke probleme za igranje Evrolige, za razliku od Partizana i Zvezde, ali uvek se dešava neko iznenađenje. Na Fajnal foru imamo dobar tim i mi i Igokea, pa je moguće iznenađenje", izjavio je on u Laktašima.

Komentarišući predstojeći okršaj sa beogradski crveno-belima, ocenio je da su dosadašnji dueli dva tima dokazali da Radnički može da se suprotstavi vicešampionu i osvajaču Kupa Radivoja Koraća.

"Dobijali su i oni nas i mi njih. Promenili su trenera, pa će možda igrati drugačije, moguće je da imaju nešto novo. Radonjića dobro znam i mislim da će mnogo toga dobrog da prenese iz Budućnosti na Zvezdu. Očekujem od naših igrača da "izginu" u ovoj nokaut-utakmici. To je samo 40 minuta, a verujem da će odlučivati nijanse", dodao je on.

Potom je istakao da je veliki optimista i da veruje svojim izabranicima, a na kraju obraćanja novinarima uporedio je kvalitet timova prema pozicijama.

"Nešto smo slabiji na centarskim pozicijama, ali mi imamo bolje bekove, uz svo uvažavanje Igora Rakočevića. Bekovi donose prvenstva. Imamo jaku spoljnu liniju i mislim da će ona odlučivati o prvom finalisti", podvukao je on.

Prvi polufinalni susret Fajnal fora u Laktašima, Crvena zvezda Telekom - Radnički, zakazan je za četvrtak u 17.00 časova, uz direktan prenos na TV Arena sprot.

Pobednik tog meča igraće protiv boljeg iz susreta Igokea - Partizan mt:s. Taj meč počeće u 21.00 čas.

Finale će biti odigrano u subotu u 20.30.

(G. A. - M.Š. - MONDO, foto: MONDO)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Lučić: Plasman u finale fajnal-fora kao ulazak u raj

Izvor: Sportal.rs, 25.Apr.2013, 14:44

Polufinalna utakmica između košarkaša Crvene zvezde Telekom i Radničkog iz Kragujevca biće otvarajuća na završnom turniru ABA lige u Laktašima, a zatim nas očekuje i duel

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.