Milojević pred Spartaks: Nastavljamo gde smo stali

Izvor: Mondo, 10.Jul.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević pred Spartaks: Nastavljamo gde smo stali

"Probaćemo da podignemo lestvicu, a vreme će pokazati da li smo uspeli", poručuje trener Crvene zvezde pred prvo ovogodišnje "evro" gostovanje.

/Od novinara MONDA iz Letonije/

Malo puta je prošle sezone Vladan Milojević bio nezadovoljan partijama svojih igrača kao posle prvog evropskog gostovanja, baš negde u ovo vreme prošle godine, na Malti.

Crvena zvezda je imala lep "kapital" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz prvog meča u Beogradu protiv Florijane (3:0), vodila je i na lepom ostrvu u Sredozemlju 1:0 i 3:1, da bi sopstvenim greškama dozvolila rivalu da se vrati u meč i uskrati ih za još jednu pobedu.

Milojević se kao retko kada u narednih godinu dana potresao zbog opuštanja svojih igrača kazavši da ga izluđuje "ono balkansko u nama", a da li se za to vreme to iskorenilo?

"Nadam se da jeste!", kazao je Milojević na konferenciji za medije u Rigi gde Crvena zvezda počinje novu evropsku misiju, ovoga puta s mislima ka Ligi šampiona.

"Uvek govorim svojim igračima da moraju da se trude i pružaju maksimum. Nadam se da će tako biti i sutra. Kod nas te ili dižu u nebesa ili zakopavaju 10 metara pod zemlju, ali ja se trudim da svojim igračima objasnim da moraju biti profesionalci".

Trener Zvezde je pred prvo "evro" gostovanje poželeo novinarima da ih što češće viđa na konferencijama posvećenim međunarodnim utakmicama.

ŠTA JE SA SRNIĆEM?

"Srnić nije došao sa nama jer je imao distorziju zgloba, bolje je nego u prvom trenutku, ali nismo želeli da rizikujemo. Da li je i blizu transfera, to zaista ne znam, ali razlog njegovog nedolaska je isključivo sportski".

"Nadam se da ćemo se družiti dugo što se tiče ovih evropskih utakmica. Evo nas u novom takmičenju, igramo protiv rivala koji je šampion svoje zemlje. Trkački su jako dobri i zaslužuju poštovanje. Mislim da će biti dve dobre utakmice", kazao je Milojević i dodao da dobro poznaje tamošnji fudbal pošto prati mnogo liga.

"Volim fudbal i pratim mnogo liga... Zvezda je već igrala sa Ventspilsom. Nije fudbal sport broj jedan ovde, ali ima dosta stranaca, i trenera i igrača".

Crvena zvezda će u ovaj meč bez dosadašnjeg prvog napadača Aleksandra Pešića koji se seli u Saudijsku Arabiju, pa stoga nije otputovao s ekipom u Letoniju. Da li je taj transfer iznenadio Vladana Milojevića?

"Kao što sam već rekao, prelazni rok je živa stvar, tako da smo spremni na sve što bi moglo da se dogodi. Uvek imamo spreman plan B i C. Pešić je imao dozvolu za odlazak, pa nas ova situacija nije iznenadila", kazao je Milojević i dodao da nema kalkukacija iako se drugi meč igra u Beogradu za sedam dana.

Zvezda je brzo završila prelazni rok i verovatno najveće pojačanje je Lorenco Ebesilio.

"Dugo je skautiran i po profilu odgovara Zvezdi. Sigurno će nam doneti kvalitet. Dolazi iz sjajne škole kao što je Ajaksova. Priključio nam se malo kasnije i nije fizički maksimalno spreman, ali očekujemo ga vrlo brzo. Radićemo u hodu kroz treninge i utakmice", kazao je Milojević okupljenim brojnim novinarima na stadionu Skonta i za kraj poručio:

"Nadam se da ćemo nastaviti tamo gde smo stali u maju ove godine. Probaćemo da podignemo lestvicu, a vreme će pokazati da li smo uspeli".

Meč je na programu u sredu od 18 časova, a direktan prenos obezbeđen je na TV Arena Sport.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.