Milojević: Nisam rob – ni imena, ni novca

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 21:59

Milojević: Nisam rob – ni imena, ni novca

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, komentarisao je posle pobede nad Čukaričkim (3:0) odluku da zaigra sa Kangom i Hvangom kao parom u veznom redu.

Rizičnija varijanta bez Srđana Mijailovića se isplatila strategu crveno-belih.

"Neko je malo ofanzivniji, neko malo defanzivniji. Svi će oni dobiti priliku. Imate pet izmena, u svakom trenutku možete da zamenite bilo kog igrača, dobro je što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imamo dobru konkurenciju. Oni dobro znaju od prvog dana. Nisam rob ni imena, ni novca, koliko ko ima ili nema ugovor. Igraće onaj za koga ja i moj stručni štab budu odlučili da je najbolji za tim, da dobijemo utakmicu. Nekad možda najbolji igrači ne igraju. Ali za mene ne postoje najbolji igrači, svi su oni za mene najbolji. Uvek kolektiv iznedri igrača. Znate koliko Kanga znači za sve nas i za Zvezdu, da ne ponavljam, onaj Kanga koji može da radi mnogo dobrih stvari", rekao je Milojević.

Šerif Endijae je ponovo postigao gol i počinje da liči na igrača koji je najavljivan kada je stigao u Ljutice Bogdana.

"Kada sam prvi put razgovarao sa njim bio je jako utučen. Treba da budete i psiholog, to je možda i najbitnija stvar u današnjem trenerskom poslu. Šerif ima svoj kvalitet, nadam se da će da izvuče i svoj maksimum. Kao i svaki igrač, on ima ono što ima i treba da izvuče svoj maksimum. Ono što nema, jako je teško da tražimo to od njega. Verujte mi, od prvog dana smo pričali, razgovarali otvoreno. Rekao sam mu da verujem u njega kao što verujem u sve ostale. Jako dobro je odradio pripreme, radi dosta za ekipu. Možda se to ne vidi od tolikog umora. Kad vi pogledate njegove rezultate, vidite koliko je pretrčao, kao i u sprintu. To je nešto fascinantno. Ali, možda na kraju ima i malo zamora materijala, pa nema koncentraciju da postigne gol. Drago mi je što daje golove, on zna da će uvek imati moje poverenje i poverenje mog stručnog štaba, svih u klubu, i naravno naših navijača", dodaje Milojević.

Svoj debi je protiv "brđana" imao Ognjen Mimović.

"Nama je svima žao što se to desilo sa Kostom. Mimović je dobar momak, veliki profesionalac i dobar fudbaler. Iskren da budem, nisam imao ni najmanju dilemu da će na pravi način odraditi svoj deo posla. Debi koji će sigurno pamtiti. Imamo dosta mladih igrača, rekli smo da ćemo da ih razigravamo, da tražimo bonuse, vidimo šta je najbolje. Prošle nedelje ste videli Sremčevića, ove nedelje je bio Mimović, videćemo kako će sve to izgledati, imamo dosta kvalitetnih igrača. Kosta ima svoj individualni program koji radi, videćemo kad će se oporaviti, to nije pitanje za mene, već za medicinski tim", objašnjava iskusni srpski stručnjak.

Nedavno pojačanje Čukaričkog Milan Pankov ipak nije zaigrao na ovom meču.

"Nisam imao nikakve informacije. Ja Čukarički izuzetno volim, to je klub gde sam trenerski i fudbalski počeo da sazrevam. Sa gospodinom Galetom Obradovićem i Matijaševićem sam započeo tu neku priču. Velika je privilegija da je Čukarički doveo Milana i verujem da će im dosta pomoći u zacrtanim ciljevima u ovoj sezoni. Njegov kvalitet je nesporan i biće im velika pomoć", zaključio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.