Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 15:07

Mega stigla Zvezdu: Petrušev brojao do 32, indeks 37

Četvrta uzastopna pobeda ekipe Vlada Jovanovića

Simultanka. Kao da je iskusni šahista, a ne košarkašaki talenat, pomerao je Filip Petrušev figure i u devetom kolu ABA lige matirao Split, za sedmu pobedu ekipe Vlada Jovanovića i skok na deobu prvog mesta makar dok se ne završi derbi Crvene zvezde i Budućnosti – 91:75.

Momak obrazovan košarkaški u Sjedinjenim Američkim Državama podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je u nedeljnom matineu zbog čega je mogao, a nije hteo ove godine, da se pojave na NBA draftu. Možda gosti iz Dalmacije nisu odgvarajuće merilo kvaliteta, ali ubaciti 32 poena u utakmici regionalnog takmičenja, bez obzira na ime rivala, dostignuće je vredno pažnje.

I to uz visoke procente. Maltene sam je igrao Petrušev. Od Megina 44 pokušaja za dva poena njegovih je bilo 16. Realizovao je čak 12 (77,8 odsto). Probao je dve trojke i obe pogodio. Sa linije slobodnih bacanja ubacio dve od tri lopte, te uz osam skokova, uz po jednu asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu zabeležio indeks korisnosti +37. Neki mnogo poznatiji košarkaši ne mogu da se pohvale takvih učinkom.

Imao je Petrušev podršku Francuza Malkoma Gazalona (12) i Crnogorca Marka Simonovića (deset), što je Megi bilo dovoljno za četvrtu pobedu u nizu. Primera radi, na istom broju utakmica ima čak tri više od Partizana i bolje stoji od crno-belih kad je reč o ambicijama vezanim za plasman u plej-of.

Split je pretrpeo treći vezani poraz. S obzirom da su mu rivali bili tri prvoplasirana tima na tabeli (Crvena zvezda, Mega i Mornar) verovatno očekivan. Ništa tu nije mogao da pomogne ni Sani Čampara sa 12 poena.

ABA LIGA - 9. kolo

Petak

Cibona - FMP 93:80

/Novačić 28 - Ulubaj 16/

Subota

Igokea - Borac 73:71

/Jovanović 16 - Todorović 17/

Mornar - Partizan 77:76 (70:70)

/Pulen 19 - Miler-Mekintajer 22/

Nedelja

Mega – Split 91:75

/Petrušev 32 – Čampara 12/

18.00: (1,25) Crvena zvezda (17,0) Budućnost (4,40)

19.00: (1,10) Krka (23,0) Primorska (7,50)

Odložeo: Zadar - Cedevita Olimpija

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.