Meč u kojem je igra najvažnija

Izvor: Politika, 27.Apr.2012, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meč u kojem je igra najvažnija

Večerašnja fudbalska utakmica C. zvezda – Jagodina (19 č) gotovo bez takmičarskog značaja za domaćina, ali...

Za fudbalere Crvene zvezde večerašnja utakmica u prvenstvu protiv Jagodine (19 č) praktično nema takmičarski značaj. Zvanje šampiona neće vratiti ni ove godine, jer je potpuno neosnovano da se očekuje da Partizan na preostale četiri utakmice ne osvoji ni jedan jedini bod.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />Štaviše, postavljen je neslavan klupski rekord, jer nikada do sada Crvena zvezda nije bila pet godina bez titule prvaka. S druge strane, da „crveno-beli” ništa ne uberu do kraja šampionata – i tada bi ostali na drugom mestu.

Međutim, na tako nešto oni koji nose Zvezdin dres ne bi trebalo ni da pomisle. Klupska istorija ih obavezuje na sasvim drugačiji pristup.

Utakmica protiv Jagodine je jedna od onih u kojima je, čak više i od same pobede, važnije kakva će igra biti. Zvezdin tim, sastavljen zimus od darovitih igrača sa strane i najboljeg što je imala do tada na raspolaganju, nije izgubio nijednu utakmicu ovog proleća, ali je povećao zaostatak za „crno-belima”, koje je pobedio u obe polufinale utakmice za Kup Srbije.

Od oduševljenja zbog uspešnog starta i prekinute serije neuspeha protiv najvećeg rivala raspoloženje je opet počelo da podseća na jesenje. Na tri poslednja gostovanja (Kragujevac, Novi Pazar i Karaburma) remi do remija, što je u ovim okolnostima istovetno porazima.

Zato je vreme da ovaj Zvezdin sastav pokaže da mu je dovoljan motiv dres kluba, a ne ime protivnika i takmičarska važnost utakmice. Mada su oscilacije u igri neminovne, ipak, mora da se vidi gde je ta crta ispod koje ovaj tim Crvene zvezde ne može da padne.

I. C.

objavljeno: 28.04.2012
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.