Luka Jović i Crvena zvezda - kraj!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Jović i Crvena zvezda - kraj!

Zvanično - Luka Jović više nije član Crvene zvezde! Talentovani napadač odseliće se ove nedelje u Lisabon i zadužiti dres Benfike, u kojoj ga čeka doskorašnji član Partizana Ivan Šaponjić.

Portalu "mondo.rs" je potvrđeno da je Jović  potpisao ugovor koji će ga zadržati među "orlovima" do 2020. godine.

Zvezda će zaraditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << između 500.000 i 600.000 evra, s obzirom da su crveno-beli prošle godine, prodajom 70 odsto prava na njegov ugovor Apolonu, već inkasirali 1,4 miliona.

Dakle, na jednom od najtalentovanijih izdanaka svoje omladinske škole, klub iz Ljutice Bogdana zaradio je oko dva miliona evra.

Ta cifra nije mala, ako se uzmu u obzir uslovi u srpskom fudbalu, ali jeste ako se setimo izjava direktora Zvezde Zvezdana Terzića, koji je Jovića najavljivao kao novog Radamela Falkaa.

Perspektivni ofanzivac iz Bijeljine odlazi iz Zvezde posle 48 takmičarskih utakmica u crveno-belom, 13 postignutih golova i nakon polusezone u kojoj je izgubio mesto u startnoj postavi, u konkurenciji najboljeg strelca Superlige, Uga Vijeire, koji ga je takođe preporučio Benfici.

Ove sezone, Jović je nastupio na 23 utakmice i postigao pet golova. Poslednji pogodak za Zvezdu dao je na stadionu Čukaričkog.

Prema ranijim najavama, Jović će biti priključen drugoj ekipi Benfike, koju vodi Helder Kristovao, a takmiči se u drugoj portugalskoj ligi.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovoreno – Jović Benfikin pet godina, Zvezdi 600.000 evra

Izvor: Večernje novosti, 28.Jan.2016

GOTOVO je, Apolon i Benfika su postigli dogovor o obeštećenju pa će Luka Jović za vikend postati igrač lisabonskih „orlova“. Crvenoj zvezdi će pripasti 600.000 evra, odnosno ukupno oko dva miliona, kada se na ovu suma doda i ona koja je dobijena kada je investicionom fondu Pinija Zahavija...

Nastavak na Večernje novosti...

Luka Jović " sa 8 miliona na 600 hiljada evra

Izvor: B92, 28.Jan.2016

Mladi srpski fudbaler Luka Jović postaće član portugalskog velikana Benfike, jer je kiparski Apolon pristao da ga proda...Lisabonski tim će platiti obeštećenje od dva miliona evra, ali će 70% pripasti investicionom fondu Pinija Zahavija...Tako je Crvena zvezda, u koju je Jović stigao kao osmogodišnjak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.