Lalatović hvalio tinejdžere i kritikovao Rakića

Izvor: Mondo, 10.Avg.2014, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović hvalio tinejdžere i kritikovao Rakića

Trener Crvene zvezde ocenio posle pobede nad niškim Radničkim da Mihajlo Ristić, Luka Jović i Vukašin Jovanović potvrđuju da će biti spremni za velika dela. "Rakić je morao da iskoristi zicer", ocenio je.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic/tj

Nenad Lalatović pamtiće svoj trenerski debi u Crvenoj zvezdi po trijumfu u duelu sa niškim Radničkim.

Nekadašnji kapiten tima iz Ljutice Bogdana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << seo je tokom leta na klupu, a u subotu vodio ekipu u prvoj takmičarskoj utakmici. Nije mogao da računa na novajlije zbog administrativne zabrane, ali je i bez njih Nenad Milijaš golovima doneo šampionu pobedu i prva tri boda.

Kapiten crveno-belih postigao je oba pogotka u finišu prvog poluvremena, zbog čega je Lalatović u svlačionici bio prinuđen da upozori svoj tim.

"Mnogo je lakše kada se povede sa 2:0, ali sam na poluvremenu rekao igračima da je to najopasniji rezultat i podsetio ih da je Zvezda ovde pred 40.000 navijača vodila protiv Donjeg Srema sa 2:0, a na kraju je bilo 2:2. Zbog toga smo sa još većim motivom ušli u drugi deo. Imali smo šanse, a kada se sve sabere zadovoljan sam. Čestitam igračima na tri boda, a kolegi želim mnogo sreće u sledećem kolu (protiv Partizana)", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.

Povezane vesti Milijaš srušio Radnički i tradiciju!

Mladi trener je tokom utakmice izvršio tri izmene, a u igru je ubacio tinejdžere Luku Jovića, Mihajla Ristića i Vukašina Jovanovića.

"Kada sam dolazio u klub rekao sam da ću koristiti svaku priliku da ubacujem u tim mlade igrače. Danas su Ristić i Luka pokazali da će u budućnosti biti spremni za velika dela i potvrdilo se da Zvezda treba da se oslanja na svoju decu. Osim toga, doveli smo i dobra pojačanja i voleo bih da ih od sledećeg kola licenciramo pa da budem na 'slatkim mukama'", rekao je on.

Centarfor crveno-belih Đorđe Rakić imao je u finišu zicer priliku pred golom Radničkog, ali je šutirao pravo u golmana Filipovića, koji je bio spretniji nego u finišu prvog dela, kada nije reagovao na Milijašev šut iz slobodnog udarca, za 2:0.

Lalatović je rekao da je zbog tog promašaja pomalo ljut na Rakića.

"Malo sam ljut na Rakića što nije iskoristio šansu 'oči u oči' sa golmanom. Takve stvari moraju da se daju, a i njemu treba da bi ga 'krenulo' jer dobro radi", podvukao je Lalatović, koji je trijumf posvetio svojoj porodici.

Crvena zvezda igraće i u sledećem kolu pred svojim navijačima, protiv Jagodine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.