Lalatović: Kokeza, vrhunski autoritetu, dođi

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Kokeza, vrhunski autoritetu, dođi

Vanredno kolo Superlige Srbije neće obeležiti ni Crvena zvezda ni Partizan.

U centru pažnje biće novosadski "Karađorđe" i duel Vojvodine i niškog Radničkog.

Godinama unazad susreti ova dva tima donose posebnu atmosferu, često ogromnu tenziju i nesportsku pozadinu.

Tako će biti i ove srede, a u centru pažnje biće dvojica trenera koji su do skoro predvodili protivnički tim.

Nenad Lalatović je sa dosta uspeha sedeo na klupi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radničkog, ali je napustio Niš uz dosta bure.

Sada tim sa Čaira predvodiRadoslav Batak, bivši trener Vojvodine koji je pre nekoliko dana zamenio Milorada Kosanovića.

Ulog je veliki – pobednik će napraviti ogroman korak ka plasmanu u Evropu, što dodatno utiče na povećanje tenizije.

"Pred nama je teška, možda i najteža utakmica u prolećnom delu prvenstva. Radnički ima veoma dobar tim, a sam klub odlično je organizovan i vrhunski ga predvodi Ivica Tončev, sportski radnik i čovek kojeg izuzetno cenim. Upravo on je najviše uticao na to da se danas o Nišlijama priča u superlativima. Ljudi u tom gradu vole klub, ne daju na njega, i bio bih presrećan kada bi se takva slika prenela i na Vojvodinu i Novi Sad", rekao je Lalatović.

Zbog važnosti meča Lalatović ističe sumnju u izbor arbitara, posebno zbog brojnih spekulacija u vezi sa regularnosti meča.

"Pravdu će deliti Dragan Čolović, bez sumnje arbitar koji je među boljima u Srbiji kada sudi kako treba. Međutim, naslućujem da to ne bi mogao da bude slučaj sada! Neću dalje da elaboriram stvari na tu temu, samo kažem ono što me muči i tišti. Čudno mi je da utakmicu ovakve važnosti ne sudi neko od naših internacionalaca, što bi, po mom mišljenju, bilo normalno. Ovako, ostavlja se prostor za razne sumnje i špekulacije, pa zato pozivam Slavišu Kokezu, kao vrhunskog autoriteta u našem fudbalu, da bude prisutan na stadionu. Neka na taj način odagna sumnje i obezbedi ravnopravan položaj aktera derbija", rekao je Lalatović.

Utakmica Vojvodina – Radnički počinje u 18 časova, a ulaz na tribine stadiona "Karađorđe" je besplatan.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.