LE: Poker Arsenala, BATE sačuvao obraz (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: "Poker" Arsenala, BATE sačuvao obraz (video)

U okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope, završeno je 12 duela.

Arsenal je u okviru Grupe H, u kojoj se nalazi i Crvena Zvezda, savladao BATE Borisov na gostovanju rezultatom 2:4 (1:3).

Poveli su gosti već u devetom minutu, strelac je bio Tio Volkot.

Isti čovek 13 minuta kasnije donosi novu prednost Arsenalu, a samo tri minuta kasnije, nakon kornera sa leve strane, Mertersaker sa prve stative prebacuje loptu glavom u srce kaznenog prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << domaće ekipe, gde se najbolje snašao mladi Rob Holding, bilo je tada 3:0 za "Tobdžije".

BATE je ipak imao odgovor, samo tri minuta kasnije Mirko Ivanić je pogodio glavom, nakon centaršuta sa desne strane.

Ta tri gola pogledajte OVDE.

U nastavku, nakon samo četiri minuta igre, Olivije Žiru postiže i četvrti gol za ekipu iz severnog Londona, Francuz je bio precizan sa bele tačke.

Bilo je jasno da će Arsenal slaviti na gostovanju u Belorusiji, ali je domaća ekipa uspela da vrati kakvu-takvu neizvesnost u ovaj susret, kada je Gordejčuk postigao gol u 67. minutu susreta. On je pokupio jednu odbijenu loptu i smestio je iza leđa nemoćnog Davida Ospine.

Samo tri minuta kasnije, mogao je Volodjko u potpunosti da vrati domaću ekipu u meč, ali je iz izgledne pozicije poslao loptu pored gola.

Do kraja je tempo utakmice opao, Arsenal je posao rutinski priveo kraju, te su zasluženo upisali nova tri boda.

Crvena Zvezda je slavila na gostovanju u Kelnu sa 0:1 (više o tom susretu u nastavku), te Arsenal ostaje prvi u grupi sa maksimalnih šest bodova, druga je Zvezda sa dva boda manje, treći je BATE sa bodom, dok nemački Keln nema nijedan osvojen bod.

U ostalim susretima ukrajinska Zorja je iznenadila Atletik Bilbao na "San Mamesu", slavili su sa 0:1, Lacio je savladao Zulte Varegem sa 2:0 na "Olimpiku", Zenit je pred svojom publikom nadigrao Real Sosijedad sa 3:1, uz dva gola sjajnog Kokorina, dok je Marsej još jednom neprijatno iznenadio svoje navijače, kako su poraženi na gostovanju u Salcburgu sa 1:0.

Svi rezultati odigranih mečeva drugog kola grupne faze Lige Evrope u nastavku:

Astana - Slavija Prag 1:1

Atletik Bilbao - Zorja 0:1

BATE - Arsenal 2:4


Keln - Crvena Zvezda 0:1

Konjaspor - Gimaraeš 2:1

Lacio - Varegem 2:0

Lugano - FCSB (Steaua) 1:2

Estersund - Herta 1:0

Plzen - Hapeol Ber Ševa 3:1

Rosenburg - Vardar 3:1

Salcburg - Marsej 1:0

Zenit - Real Sosijedad 3:1


Utakmica između Nice i Vitezea prekinuta je na startu drugog poluvremena, jer je došlo do kvara reflektora, ali je susret nastavljen nakon 20ak minuta.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE: Plea i reflektori za pobedu Nice

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2017

Fudbaleri francuskog prvoligaša nastavili su sa dobrim partijama u Evropi...Nakon što su u prvom kolu do vrha napunili mrežu Varegema u sred Belgije (5:1), izabranici Lusijana Favra nastavili su sa dobrim partijama u Ligi Evrope...Slavili su pred svojim navijačima protiv osvajača holandskog kupa...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.