Kovačević: Moramo da podignemo glavu, posebno najmlađi

Izvor: Sportal.rs, 20.Okt.2014, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: Moramo da podignemo glavu, posebno najmlađi

Crvena zvezda je u minulom “večitom derbiju” istrčala u veoma mladom sastavu. Toliko mladom, da je član reprezentacije do 21 godine, Aleksandar Kovačević, na terenu važio za jednog od iskusnijih fudbalera. Ni Kovačević, kao ni njegovi saigrači, nisu lako podneli poraz (1:0) kojim je Crvena zvezda dodatno zaostala na tabeli prvenstva, ali naglašava da prava borba tek predstoji.

- Mi moramo da nastavimo dalje. Prvenstvo je dugo, i ima još mnogo utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << do kraja. Iz derbija možemo samo da izvučemo pouke. U prvom poluvremenu smo bili bolji od protivnika, imali smo tri odlične šanse, ali nismo uspeli da ih iskoristimo. U drugom poluvremenu smo bili kažnjeni, i primili smo gol iz slobodnog udarca. Nije nam lako, ali moramo da se podignemo i da pokažemo karakter kada je to najvažnije - rekao je Kovačević, i podsetio na prošlu sezonu kada je Zvezda takođe uspela da sustigne najvećeg rivala.

- Prošle sezone smo zaostajali solidan broj bodova, pa smo na kraju bili šampioni. Nema pravila u fudbalu, oni sada imaju težak raspored i sigurno je da će negde kiksnuti. Ali, mi ne treba o tome da razmišljamo, nego da obratimo pažnju na naše utakmice kako bismo beležili pobede, i učinili ono što je do nas. Moramo poboljšati igru, moramo raditi na realizaciji, i verujem da će se rad isplatiti.

Zvezdin "tenk" smatra da je derbi, uprkos porazu, svima poslužio kao veliko iskustvo, naročito najmlađim fudbalerima koji su i u najvećoj utakmici srpskog fudbala pokazali da ne nose slučajno dres Crvene zvezde.

- Svi moramo da podignemo glavu, a pogotovo najmlađi, oni su bukvalno još deca. Prvi put su igrali derbi, i niko im ništa ne zamera. Neka slušaju savete starijih, i uz dobar rad i angažovanost, postaće lideri Crvene zvezde, u to nema sumnje - siguran je Kovačević, koji kaže da se već razmišlja o Donjem Sremu.

- Jedva čekamo tu utakmicu, jer moramo što pre da se oporavimo od derbija. Vredno radimo i izvlačimo pouke - ne sme da nam se dešava da padamo u drugom poluvremenu kao što je bio slučaj u subotu. Verujem da će utakmica protiv Donjeg Srema biti zanimljiva i kvalitetna, i da ćemo pobediti pred svojim navijačima - zaključio je Kovačević, prenosi sajt kluba.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.