Ko u Bari dođe s kišom, vraća se sa suncem...

Izvor: Sportske.net, 29.Maj.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ko u Bari dođe s kišom, vraća se sa suncem..."

Četvrt veka prošlo je od momenta kada je Crvena zvezda ostvarila najveći uspeh u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala, a anegdote vezane za uspeh u Bariju još uvek se prepričavaju svakog 29. maja.

Punih 25 godina prošlo je od najvećeg uspeha u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala koji su fudbaleri Crvene zvezde ostvarili 29. maja 1991. godine u Bariju.

Četvrt veka nakon trijumfa u finalu Kupa evropskih šampiona anegdote vezane za finale sa Olimpikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iz Marseja još uvek se prepričavaju, a uvek iskoči i po neka nova.

Čovek koji je u to vreme obavljao funkciju šefa stručnog štaba Crvene zvezde priseća se trenutka kada je Darko Pančev stavljao loptu na belu tačku i reči koje je tada razmenio sa Draganom Džajićem.

"Rekao sam mu da za nekoliko sekundi možemo postati prvaci Evrope, na šta se on brecnuo i rekao mi: 'Ćuti, Ljupko, ćuti'. Kada sam video da se mreža zatresla skočio sam, i prvo čega se posle toga sećam je podijum na kome smo svi mi bili sa peharom" evocira uspomene Ljupko Petrović.

Jedna od anegdota vezanih za uspeh koji su crveno-beli ostvarili 29. maja 1991. godine na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju tiče se samog dolaska u luku na jugoistoku Italije.

"Kad smo sleteli, nebo se otvorilo, provala oblaka, i dok smo prešli dvadesetak metara do autobusa, svi smo bili mokri do gole kože. Tada se naš vodič, Italijan, nasmejao i rekao da ćemo biti prvaci Evrope, jer, kako je tvrdio, ko u Bari dođe sa kišom, vraća se sa suncem" citira Petrović 'glasnika' koji je najavio istorijski uspeh.

Da se do zvezda stiže putem koji je posut trnjem svedoče tragični porazi Crvene zvezde u godinama i decenijama koje su prethodile finalu u Bariju, ali i problemi koje su crveno-beli imali te sezone.

"Na 'Marakani' nas je dočekalo sto hiljada ljudi koji su skandirali moje ime, dok mi je kroz glavu prolazila prva utakmica protiv Grashopersa, kada su me ispljuvali. Ali to je sport, fudbal, danas jesi, sutra nisi" zaključuje Ljupko Petrović.

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležiće 25 godina od najveći uspeh u svojoj istoriji svečanom akademijom u Sava Centru koja će večeras početi od 20 časova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na današnji dan pre 25 godina, bili smo u Bariju

Izvor: B92, 29.Maj.2016

"Čekaj tata, Zvezda je stvarno osvojila Ligu šampiona, a ti si stvarno bio u Bariju?". U životu svakog od nas postoje neki događaji koji nas određuju i govore o nama kao ličnostima. Za mene, i dosta mojih prijatelja, taj landmark je BARI.

Nastavak na B92...

KAD SU ‘DELIJE’ NADMUDRILE POLICIJU: Navijački ‘fazon’ o kom se i danas priča (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 29.Maj.2016

Pored fudbalera koji su osvojili titulu šampiona Evrope, i navijači Crvene zvezde su obeležili finale sa Olimpikom iz Marselja.. . Prilikom dolaska navijača Zvezde brodom u Bari, započelo je dovikivanje između grupe koja je već stigla i grupe koja se nalazila na brodu.. Nakon što je završeno...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.