Kleut: Vraćamo košarku na stare staze

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Jun.2011, 02:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kleut: Vraćamo košarku na stare staze

KS Srbije je dobio moćan tim – Đilas, Mitrović, Bodiroga, Tomašević. Ali, da bi jedna ekipa besprekorno funkcionisala, kao na parketu, potrebno je pogoditi sa organizatorom igre, odnosno oformiti idealnu petorku. Drugim rečima, nedostajao je prvi operativac – generalni sekretar.

Ni po tom pitanju nije bilo dileme, Andrija Kleut je od prvog dana figurirao kao idealno rešenje.
Iako je već nekoliko meseci pretrpan obavezama oko fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << kluba Crvena zvezda, Kleut je sve vreme pratio dešavanja pod obručima.
Delokrug moga rada biće u okviru strategije koju je predsednik Đilas izneo na izbornoj skupštini. Pre svega, fokusiraću se na obezbeđenje uslova za nesmetano funkcionisanje reprezentativnih selekcija i vraćanja košarke na staze slave.
S obzirom na to da su dugovi već godinama rak rana KS Srbije nije teško pretpostaviti koji će biti Kleutovi prvi zadaci.
Neophodno je izvršiti racionalizaciju rada Saveza, odnosno moramo da smanjimo troškove funkcionisanja. Uz bolji marketing to je siguran način za vađenje Saveza iz dugova, a potom i obezbeđenje stabilne finansijske stabilizacije.
 
Dres Srbije iznad svega
Pre preuzimanja funkcije generalnog sekretara FK Crvena zvezda, Kleut je bio direktor kluba sa Malog Kalemegdana.
Savez se pre svega bavi nacionalnim selekcijama, bez obzira ko je kako klupski obojen, dres Srbije je svima uvek draži.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.