Javor i Printezis srušili Zvezdu!

Izvor: Sportske.net, 22.Mar.2017, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javor i Printezis srušili Zvezdu!

Poraz Zvezde u 27. kolu Evrolige.

Crvena zvezda nije stigla do svoje 16. pobede u 27. kola Evrolige u Kombank areni pošto je danas posle produžetaka poražena od Olimpijakosa sa 64:66 (9:17, 8:13, 26:12, 15:16 i 6:8) i to bez Stefana Jovića.

Gosti (koji su danas igrali bez Meta Lodžeskog) su došli do prednosti zahvaljujući Papanikolauu i Grinu koji su bili raspoloženi u napadu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvena zvezda je teško pronalazila put do koša Olimpijakosa.

Mancaris je postigao trojku za 9:17, domaćin nije uspevao da postigne poen čitava dva minuta, pa je Olimpijakos zasluženo odneo 8 poena prednosti nakon 10 minuta meča.

U nastavku, još slabija Zvezda.

Agravanis je vezao pet poena, Oli je otišao na 11:24, a Crvena zvezda i dalje nije imala rešenja u napadu. Kuzmić i Dženkins su nekako uspevali da probiju strašnu odbranu gostiju koja je uspela da u potpunosti zaustavi četu Dejana Radonjića.

Poluvreme je završeno u korist Olimpijakosa 30:17.

Buđenje Crvene zvezde smo videli u trećoj deonici. Stigli su do 28:32 zahvaljujući Voltersu i njegovih pet vezanih poena, ali je Olimpijakos zatim napravio seriju od 7:0.

Ipak, nošeni neverovatnim navijanjem 18000 ljudi na tribinama, igrači domaćeg sastava uspevaju da stignu i prestignu goste.

Gudurić je pogodio trojku zatim Simonović, pa Dangubić za 41:42! Odmah je usledio poen Simonovića za kraj neverovatne treće četvrtine koju je Zvezda rešila u svoju korist 26:12!

Poslednja deonica je počela trojkom Gudurića za +4, za seriju od 14:0, da bi isti igrač postigao i svoj osmi poen za 48:42 i seriju od 16:0. Bjelica je nastavio dvojkom, odbrana je bila sve jača, a Zvezda sve bliža pobedi...

Serija od 18:0 je prekinuta trojkom Agravanisa, ali je Dženkins ekspresno vratio na drugoj strani, a vremena je bilo sve manje!

Foto: Nikola Krstić/Sportske.net

Ipak, gledali smo uzbudljivu završnicu zahvaljujući fenomenalnom Agravanisu. Prvo je pogodio novu trojku, pa je imao 2+1 za samo dva poena prednosti u korist Crvene zvezde na 3 i po minuta do kraja meča.

Ušlo se u penal-završnicu, Milutinov je promašio dva bacanja, odmah zatim je isto učinio i Lazić, ali je izjednačenje gostima doneo sjajni Agravanis.

Po trojku su postigli Gudurić i Printezis, a u poslednjih par sekundi ušlo se uz rezultat 58:58, a Olimpijakos nije iskoristio zadnji napad, pa smo gledali produžetak.

Printezis je promašio tri od četiri slobodna bacanja na startu produžetka, a Crvena zvezda je teško pronalazila put ka košu gostiju.

Papanikolau je uz dodatno slobodno bacanje doneo prednost Olimpijakosu od 62:61 na 2 i po minuta do kraja.

Poslednji minut, na semaforu 64:64, Spanulis pravi grešku u koracima, a Radonjić na 39 sekundi do kraja traži tajm-aut. Usledio je napad preko Gudurića, izgubio je loptu, a Javor je prvo dosudio loptu za Zvezdu. Ipak, nakon skoro dva minuta gledanja snimka, promenio je svoju odluku, pa je Olimpijakos ima 21 sekund za poslednji napad.

Velike salve zvižduka ka sudiji Javoru u tom trenutku, mnogima je izgledalo da je doneo pogrešnu odluku.

Naravno, Printezis je uspeo da pogodi na 3 sekunde do kraja za veliku pobedu Olimpijakosa.

Gudurić najefikasniji u Zvezdi sa 14 poena, Simonović je dodao 9, a Dženkins 13. Na drugoj strani Papanikolau 17, Agravanis 16.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROLIGA: Neverovatno – Printezis ponovo presudio, Zvezdi tri seknude pre kraja (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 22.Mar.2017

U bratskom derbiju 27. kola Evrlolige Olimpijakos je posle produžetka savladao Crvenu zvezdu 66:64 poenima tri sekunde pre kraja utakmice.. . Od očaja do sjaja, pa do poraza u drami. Zvezdi je presudio ‘dželat’ mnogih ekipa Printezis, u svom stilu poenima tri sekenude pre kraja za 66:64. Tako...

Nastavak na HotSport.rs...

Ako ste propustili - Ovako je Printezis srušio snove Delija... (video)

Izvor: Sportske.net, 22.Mar.2017

Crvena zvezda je večeras poražena od Olimpijakosa sa 66:64, a Jorgos Printezis je uspeo da dvojkom donese pobedu svom timu. Da, pogodili ste, ONIM potezom...Izveštaj sa meča pročitajte OVDE...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.