JSL: Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 09.Avg.2014, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0 (KRAJ)

Fudbaleri Crvene zvezde odbranu titule počinju na svom terenu protiv niškog Radničkog. Bez pomoći pojačanja, koje crveno-beli neće moći da registruju dok ne izmire dugovanja prema bivšim igračima, ekipa Nenada Lalatovića otvara novu sezonu u kojoj će ciljevi biti isti kao i svake - "dupla kruna".

U taboru šampiona Srbije, uprkos izizetno sumornoj stvarnosti u klubu, sa velikim optimizmom očekuju početak sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << i prvi meč pred, nadaju se u Ljutice Bogdana, velikim brojem navijača.

Na drugoj strani, Nišlije stižu na naš najveći stadion sa nadom da mogu pokvariti žurku na "Marakani" i napraviti prvo iznenađenje u sezoni. Trener "Reala sa Nišave" Dragoslav Stepanović može da računa na sve raspoložive snage koje su činile kostur tima Radničkog u prethodnoj, vrlo uspešnoj kampanji Nišlija kroz elitni rang srpskog fudbala.

Stadion: Crvena zvezde

Gledalaca: 22.332

Sudija: Milorad Mažić

Strelci: Milijaš 44, 45+1

Žuti kartoni:

Crvena zvezda:
Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Pečnik (od 67. Jović), Lazović, Rakić.

Radnički: Filipović, Lazarevski, Đorđević, Pavlović, Ljubinković, Ćulum, Kolarević, Jovanović (od 62. Đuričković), Batioha (od 48. Todorović), Punoševac, Pejčić.

Našem najboljem sudiji Miloradu Mažiću kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš uručio je poklon u vidu buketa cveća kao pohvalu zbog učešća na minulom Mundijalu.

Minutom ćutanja odata je pošta nedavno preminulom dugogodišnjem operativcu zvezde Miodragu Miši Odaviću.

Utakmica je počela...

2. minut - Kakva prilika za Radnički! Posle kiksa odbrane Zvezde sam je ka golu crveno-belih trčao Batioha, koji je želeo da dribla Rajkovića, ali je mladi čuvar mreže domaćeg tima sjajnom intervencijom sprečio siguran gol.

3. minut - Uzvraća Zvezda. Lazović je probio po krilu, "zavrnuo" do Pečnika, koji je šutirao preko gola sa desetak metara iz trka. Sjajan ambijent u režiji Delija, koje su bakljama, dimovima i pesmom pozdravile svoj tim.

10. minut - Precizno su kombinovali na sredini terena, po desnoj strani, Lazović, Milijaš i Kovačević, na prvi dodir se oslobađali lopte, da bi potom lazović poušao levom nogom da matira Filipovića, ali je to bio slab udarac.

11. minut - napadaju i gosti, preko Pejčića po levom krilu, ipak njegov centaršut na drugu staivu bio je prejak za Batiohu.

12. minut - "Tri na jedan" su imali situaciju igrači Zvezde, koja im se iznenada ukazala. Mijailović je imao levo Rakića, desno Pečnika, međutim uputio je neshvatljivo loš, prejak pas ka prvopomenutom i propala je obećavajuća akcija crveno-belih.

20. minut - Posle mirnog perioda igre, bez šansi, Milijaš je "izbacio" Raakića lob pasom preko poslednje linije Radničkog, ali je golman Nišlija Filipović stigao do lopte pre napadača crveno-belih.

27. minut - Na terenu nema većih uzbuđenja, ali je zanimljivo na tribinama. Naime, na severnoj tribini Delije su transparentom nedvosmisleno poručile šta misle o dolasku Miloša Bosančića u klub.

- Kad se rodiš odlučiš za koga navijaš, kad odrasteš, znaš za koga nikad nećeš igrati, ako to ne znaš, kakav si ti onda zvezdaš? Profesionalac navija za svoj klub i igra u drugom, ali ćuti. Veće poštovanje za njega, nego za onog ko peva naše pesme na komšijskoj klupi

35. minut - Dve dobre situacije pred golom Nišlija iz kojih crveno-beli nisu uspeli da profitiraju. Najpre je pečnikov udarac boksovao Filipović, a nedugo potom je Mijailovićev pas sa leve strane, u kaznenom prostoru, bio kratak za Lazovića.

41. minut - Velika prilika za Zvezdu! Uporni Lazović je izgubio loptu, pa je poom oduzeo i pretrčao čuvara na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, zavrnuo loptu ka Rakiću, čiji je udarac u poslednjem trenutku izblokirao defanzivac Radničkog i poslao je u korner. Mnogo sreće za goste u toj situaciji.

44. minut - GOOOOOL, 1:0, Milijaš... Vodi Zvezda, strelac je kapiten Milijaš, mada podjednake "zasluge" za to što se zatresla mreža Filipovića, pripadaju i Ljubinkoviću, koga je lopta zakaćila, podigla se i lobovala nemoćnog čuvara mreže Nišlija.

45+1. minut - GOOOOOL, 2:0, Milijaš... Kapiten je neumoljiv! Majstorski gol postigao je Milijaš iz slobodnog udarca, elegantno je prebacio loptu preko "zida", lopta je završila u gornjem levom uglu gola Radničkog. Filipović je samo pogledom ispratio njen let u mrežu. Buran aplauz navijača, koji su pokličima ispratili igrače Nenada lalatovića u svlačionicu.

POLUVREME

48. minut - Prva izmena u Radničkom, izašao je Batioha, na terenu je Todorović.

52. minut - Dobar napada Zvezde, Pečnik je proigrao Savićevića koji mu se ubacio iza leđa i krenuo ka golu, šutirao je vezni igraš crveno-belih sa sedam-osam metara iskosa, ali je Filipović izleteo i telom zaustav taj pokušaj.

53. minut - Na drugoj strani prete i Nišlije, akcija je išla po desnoj strani odakle je došao centaršut za Punoševca, ali se on našao u ofsajdu.

60. minut - Otvorena igra spuštenih gardova u nastavku. gosti žele da postignu gol i vrate neizvesnost u meč, a crveno-beli pokušavaju da iskoriste više prostora koji im "nudi" protivnik na svojoj polovini.

62. minut - Na tereni je u timu Radničkog bivši igrač Zvezde petar Đuričković, koji je zamenio Jovanovića.

67. minut - Ovacije za Luku Jovića! Mladi napadač Zvezde ušao je u igru umesto Pečnika. I odmah se omladinski reprezentativac Srbije našao u šansi! Izbegao je ofsajd, trčao je ka lopti, iskusno sačekao da "proleti" golman Filipović pored njega van kaznenog, ali je završni udarac Jovića bio nedovoljno dobar da lopta završi u nebranjenoj mreži.

74. minut - Šuterski raspoloženi Milijaš mogao je i do het-trika. Tukao je sa 30 metara iz slobodnog udarca, lopta je prohujala tik iznad levog roglja.

90+2 minut - KRAJ MEČA!

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) MILIJAŠ SRUŠIO TRADICIJU: Zvezda krenula pobedom u odbranu titule

Izvor: Kurir, 09.Avg.2014

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Beogradu niški Radnički 2:0 u meču prvog kola Superlige Srbije...Golove za crveno-bele postigao je kapiten Nenad Milijaš u 43. i 45. minutu...Crvena zvezda je igrala bez pojačanja, jer crveno-beli ne mogu da registruju devetoricu novih fudbalera zbog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.