Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvući poslednje atome snage

BEOGRAD, 11. februara 2014. (Beta) - Kapiten košarkaša Crvene zvezde Marko Simonović izjavio je u utorak da će njegova ekipa morati da izvuče poslednji atom snage kako bi se na adekvatan način suprostavila ekipi španskog Bilbaoa.

"Pred nama je jako teška utakmica. Igramo na gostujućem terenu protiv ekipe koja je veoma iskusna. Poseduju ogroman kvalitet i individualno i timski i zato ćemo morati da izvučemo i poslednji atom snage kako bismo im se suprotstavili na adekvatan način", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rekao je Simonović za sajt kluba.

Crvena zvezda u 5. kolu Evrokupa u sredu gostuje Bilbaou, a meč je na programu od 20.30 sati. Zvezda je prva na tabeli Grupe L sa tri pobede i jednim porazom, dok Bilbao ima po dve pobede i poraza.

"Igraju dosta atipično, jer se njihovi visoki igrači dosta izvlače i šutiraju iz daljine. Znaju da naprave dobar balans u napadu, a jako su opasni u šutu za tri poena", kazao je Simonović.

Kao glavnu pokretačku snagu ekipe Bilbao Basketa Simonović je naveo Raula Lopesa. "On je motor i mozak ekipe. Ima odličan osećaj za igru, izvanredno razigrava saigrače i pravi je lider tima i zato će nam osnovni zadatak biti da njega osujetimo. Naša odbrana mora da bude na visokom nivou, ako želimo povoljan rezultat", naveo je Simonović.

Crvena zvezda je prošlog vikenda odbranila, prvi put u istoriji kluba, trofej u Kupu Radivoja Koraća. Zvezda je u finalu pobedila Mega Vizuru, a Simonoviću je taj duel bio 100. meč u crveno-belom dresu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.