Gudurić za B92: Pomislio sam: Dobro je, ušla je

Izvor: B92, 02.Jan.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudurić za B92: Pomislio sam: "Dobro je, ušla je"

Ako za nekog košarkaša može da se kaže da je ’eksplodirao’ tokom 2015. godine, to je sigurno Marko Gudurić.

Prvo je blistao u dresu mlade reprezentacije Srbije, sa kojom je došao do evropskog trona, a potom je zaslužio mesto u prvom timu Crvene zvezde.

Baš kada je bilo najvažnije, iako mu je tek 20 godina, on je preuzimao odgovornost i sigurno je jedan od najzaslužnijih za to što su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ’crveno-beli’ drugu godinu zaredom našli u Top16 fazi Evrolige. Mladi košarkaš Zvezde je u intervjuu za B92 rezimirao godinu iza nas, najavio naredne izazove, ali i otkrio koje su njegove želje u 2016. godini...

Na početku sezone mnogi su bili skeptični po pitanju toga kakvu šansu će Gudurić dobiti u dresu Zvezde, ali se većina prevarila. Mladi bek šampiona Srbije je od prvog trenutka iskoristio priliku koja mu se ukazala, zadržao svoje mesto u timu i postao ljubimac navijača. Na pitanje šta je za njega obeležilo godinu koja je iza nas, Marko je rekao:

Od samog početka, mnogo rada i treninga. Kasnije i sam poziv u mladu reprezentaciju, za mene je čast i privilegija što sam bio deo te reprezentacije i zlatne generacije. To zlato i nagrada za najboljeg igrača šampionata su ostavili najveći utisak z 2015. godini, a onda je usledio poziv u prvim tim Zvezde. Mislim da pobede u Evroligi, ali i sve ostale, mogu da dođu u nivo sa uspehom sa reprezentacijom. Sigurno je da sam presrećan zbog svega što mi se dešava trenutno“.

Kompletan intervju s Markom Gudurićem pročitajte u našoj rubrici Paketić 2016.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.