Fudbaler Dudić: oštećen sam za 500.000 maraka

Izvor: Glas javnosti, Beta, 02.Feb.2011, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaler Dudić: oštećen sam za 500.000 maraka

BEOGRAD - Bivši fudbaler Crvene zvezde Ivan Dudić zatražio je da bude oštećeni u postupku protiv bivšeg predsednika tog kluba Dragana Džajića i fudbalskog menadžera Ranka Stojića jer smatra da mu nije isplaćeno 500.000 nemačkih maraka od transfera u Benfiku, izjavio je sudija Danko Laušević.

Laušević je na suđenju bivšim čelnicima Zvezde optuženim za prisvajanje višemilionskih iznosa od transfera igrača u strane klubove rekao da je sud dobio Dudićev dopis >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i naveo da je Crvena zvezda tužena u parničnom postupku pred Višim sudom u Beogradu.

Dudić smatra da mu 2000. godine nije isplaćen ceo iznos dogovoren za njegov prelazak iz Crvene zvezde u portugalsku Benfiku, odnosno da je dobio milion i po umesto dogovorenih dva miliona maraka.

Džajić i njegovi advokati tvrdili su u ponedeljak na početku suđenja da niko nije oštećen i pozvali tužilaštvo da navede oštećene.

Optuženi Stojić, koji se tereti da je sa Džajićem prisvojio pet miliona maraka od prelasku Dudića u Benfiku, negirao je krivicu i rekao da je o tom transferu pregovarao u ime Zvezde kao ovlašćeni FIFA menadžer.

- Instrukcije sam dobijao od Zvezde, ugovor je potpisan na sedam miliona evra, a na moj račun je isplaćeno šest i po miliona. Iz Zvezde sam dobio instrukciju na koje račune da prebacim taj novac, ali ne znam da li su to Zvezdini računi. Bio sam neoprezan kada sam Zvezdi izdao potvrdu na dva miliona maraka. Oni su mi rekli da je to zbog administrativnih razloga - rekao je Stojić.

Prethodno je i bivši sekretar Crvene zvezde Miloš Marinković, takođe optužen za zloupotrebe u transferima, negirao krivicu rekavši da nije učestvovao u pregovorima o prelascima igrača, jer to nije bio njegov posao.

- Nisam podigao nijedan jedini cent u banci. Ne postoji nijedan dokument sa mojim potpisom. Nikada se sa Džajićem i (optuženim) Vladimirom Cvetkovićem nisam dogovarao da se radi bilo šta mimo zakona - rekao je Marinković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.