Finansijsko tužilaštvo istražuje meč PSŽ  Zvezda!

Izvor: B92, 17.Okt.2018, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansijsko tužilaštvo istražuje meč PSŽ " Zvezda!

Istraga o "nelegalnim radnjama" u vezi sa utakmicom Pari Sen Žermena i Crvene zvezde ipak postoji i sprovodi je Nacionalno finansijsko tužilaštvo Francuske.

Tu informaciju prenele su "Večernje novosti" koje su iz tužilaštva dobile potvrdu o istrazi.

"U Francuskoj postoji princip tajnosti istražnog postupka da bi se obezbedio tok istrage. Možemo samo da vam potvrdimo da je ona u toku", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovorili su iz tužilaštva na pitanje "Novosti" da pojasne dokle se stiglo u ovoj aferi.

Druge pojedinosti, kao, na primer, u kom se stadijumu nalazi istraga, na osnovu čega je pokrenuta, kada se mogu očekivati njeni rezultati, kao i da li je francusko tužilaštvo tim povodom u kontaktu sa srpskim vlastima, iz navedenih razloga tajnosti, nisu mogli da navedu.

Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je, po proceduri, državni tužilac finansijskog tužilaštva. U tim slučajevima, prema francuskim zakonima, niko se posebno i pojedinačno ne obaveštava o njenom pokretanju. Zato nije obaveštena ni Crvena zvezda, potvrđeno je "Novostima" u Tužilaštvu.

U međuvremenu, B92 je kontaktirao Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) koja je, takođe zbog sigurnosti, odgovorila da ne komentariše postojeće ili potencijalne istrage.

Iz kluba su naveli da ništa nije stiglo na adresu Ljutice Bogdana, a u Pariz su poslali poslovnog direktora Stefana Pantovića zbog tužbe "L’Ekipu" koji je pokrenuo čitavu priču.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Finansijsko tužilaštvo istražuje meč PSŽ - Zvezda

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2018, 09:21

Istraga o "nelegalnim radnjama" u vezi sa utakmicom Pari Sen Žermena i Crvene zvezde ipak postoji i sprovodi je Nacionalno finansijsko tužilaštvo Francuske...Tu informaciju prenele su "Večernje novosti" koje su iz tužilaštva dobile potvrdu o istrazi..."U Francuskoj postoji princip tajnosti istražnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.