FOTO, VIDEO: Zvezda preko penala do pobede na Karađorđu

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Zvezda preko penala do pobede na Karađorđu

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Crvene zvezde rezultatom 2:1 u 26. kolu Super lige Srbije.

Oko 7.000 gledalaca na Karađorđu imalo je priliku da vidi uzbudljiv meč, a prvi gol pao je već u drugom minutu. Pobedu Crvenoj zvezdi doneli su Donald i El Fardou, dok je gol za Vojvodinu upisao Eze.

Rođendansko slavlje Novosađana, povodom 104. rođendana kluba, nije trajalo dugo. Već u drugom minutu igre, nakon izvedenog kornera, loptu ka golu Rockova uputio je Radonjić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Golman Rockov nije uspeo da primiri taj udarac, a loptu u mrežu je prosledio Donald.

Prvu ozbiljniju priliku novosadski tim imao je u 11. minutu. Nakon ubačaja po desnoj strani, ka golu Borjana šutirao je Subotić, ali je taj udarac izblokirao Stojković.

Nakon 19 minuta i 14 sekundi igre, publika je imala priliku da vidi vatromet, kojim je obeležen 104. rođendan Vojvodine. Međutim, u ovom delu igre mnogo više razloga za slavlje imali su navijači beogradskog tima.



Vojvodina polako dolazi do sigurnije igre, napada, ali nema konkretne akcije koja bi ugrozila gol gostujućeg tima. Svoje prilike ima i Crvena zvezda, pa je tako u 26. minutu odličan slobodnjak izveo Radonjić, ali je dobro intervenisao Rockov.

Dva minuta kasnije pripretio je i Arsić, ali njegov udarac odlazi iznad prečke golmana Novosađana. U ovom delu igre inicijativu imaju Beograđani, igraju veoma visoko, pa je pritisak na igrače domaćeg tima sve veći.

Poslednju ozbiljniju priliku u prvom poluvremenu, u 42. minutu, imali su domaćini. Eze je uputio pas do Mihajlovića. Napadač Vojvodine je šutirao, ali nedovoljno precizno, pa je lopta otišla pored stative Zvezde.

U drugom poluvremenu viđena je nešto dinamičnija igra na obe strane. U 52. minutu ponovo Eze upošljava Mihajlovića, koji još jednom šalje loptu pored gola Borjana.

Sredinom drugog poluvremena Vojvodina se ponovo budi i prelazi na polovinu protivnika. Iako napada, nedostaje završnica. Priliku za izjednačenje imala je u 71. minutu, kada nespretno šutira Mihajlović.

Veliko slavlje za navijače domaćeg tima došlo je u 73. minutu. Jovančić upućuje dobar pas ka Mihajloviću, koji je promašio loptu. Potpuno sam se našao Eze, koji je bez problema savladao Borjana. Nakon gola Vojvodine ponovo je usledio veliki vatromet.

U drugom poluvremenu prave se prve izmene u oba tabora. U timu Vojvodine Mesarović menja Subotića, a Zličić Mihajlovića. U redovima gostiju u igru ulazi El Fardou umesto Pešića, Srnića menja Adžić.

Zvezda sve više napada i ponovo preuzima terensku inicijativu. U 83. minutu sudija Šegrt dosuđuje penal za Beograđane, kada je u šesnaestercu Vojvodine pao Radonjić. To je izazvalo proteste igrača Vojvodine i navijača, koji su smatrali da nije bilo kontakta sa igračem domaćeg tima. Priliku za gol dobio je El Fardou. Afrički fudbaler šalje loptu u desni ugao, a Rockov se baca u suprotnu stranu.

Do kraja utakmica nije bilo značajnih prilika, Rodić dobija žuti karton zbog oštrog starta, a Arsić zbog prigovora.

Posle ovog poraza Vojvodina ostaje na osmom mestu, dok je Crvena zvezda i dalje sigurna na čelu tabele sa 69 bodova. Iza nje je Partizan sa 14 bodova manje.

U ostalim utakmicama 26. kola sastali su se: Bačka - Radnik 4:2, Borac - Čukarički 2:2, Voždovac - Mladost 0:0, Javor - Radnički 1:3, Mačva - Napredak 1:0, Spartak - Zemun 1:2, Partizan - Rad 3:1.

Vojvodina u narednom kolu, koje se igra 11. marta, gostuje ekipi Mladosti.

Autor: Zoran Strika

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.