Eurohoops: Zvezda brani čast srpske škole košarke

Izvor: B92, 28.Sep.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eurohoops: Zvezda brani čast srpske škole košarke

Specijalizovani košarkaški portal ’Eurohoops’ piše da će Crvena zvezda naredne sezone u Evroligi braniti čast srpske škole košarke.

Dvostruki uzastopni šampion Srbije i ABA lige igraće četvrti put uzastopno u najjačem evropskom takmičenju.

Prošle sezone Zvezda je ostvarila ogroman uspeh plasmanom u četvrtfinale, ali je ponovo ostala bez nekoliko ključnih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom leta.

Crvena zvezda je prošle sezone prevazišla sebe. Plasirala se u četvrtfinale i časno se borila protiv CSKA iako je poražena sa 3-0. Repriza ovog uspeha deluje kao san u ovom trenutku, posebno što je Zvezda ostala bez tri najvažnija igrača iz prošle sezone“, piše autor i dodaje:

„Kvinsi Miler je bio otkrovenje godine, Majk Cirbes je izuzetno uspešno pokrio mesto koje je ostalo upražnjeno posle odlaska Bobana Marjanovića, a tu je i iskusni Tarens Kinzi je takođe otišao. Zvezda će se ponovo oslanjati na moćan domaći teren, kao i na talenat mladih srpskih igrača koji dolaze iz nepresušnog izvora koji proizvodi škola male ali čudesne zemlje kada su u pitanju timski sportovi.“

Zvezda je ovog leta dovela povratnike Dženkinsa i Bjelicu, kao i Ognjena Kuzmića, a očekuje se još nekoliko pojačanja.

„Šampion srbije i ABA lige vratio je Čarlsa Dženkinsa na poziciji beka, dok će tandem Cirbes-Štimac zameniti Ognjen Kuzmić i Milko Bjelica. Oni takođe traže i još jednog centra kao alternativu. Uspeli su da zadrže Jovića, Dangubića, Gudurića, kao i iskusnog Simonovića, dok se Luka Mitrović takođe može smatrati pojačanjem jer je propustio skoro celu prošlu sezonu.“

Možda i najvažnija stvar kada su uspesi Zvezde prethodnih godina u pitanju je dugoročno rešenje na mestu trenera.

„Uspešni Dejan Radonjić je ostao na klupi, uprkos inostranim ponudama. Dobio je produžetak saradnje.“

Uz prognozu da bi plasman Zvezde u plej-of Evrolige u predstojećoj sezoni predstavljao veliki uspeh za ekipu, dodaje se da će pod lupom biti praćen razvoj mladih srpskih talenata.

„Prgres mladih srpskih igrača će biti zanimljivo gledati. Ali ne samo njih, već i nekih manje poznatih koji će biti u rotaciji. Biće zanimljivo videti i kako će izledati prošlogodišnji centar Panatinaikosa Ognjen Kuzmić“, dodaje autor.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.