EL: Šou u Areni, Zvezda nemilosrdna prema Špancima (FOTO+VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 30.Okt.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Šou u Areni, Zvezda nemilosrdna prema Špancima (FOTO+VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Valensiju u trećem kolu Evrolige rezultatom 76:63 (21:16, 18:10, 26:16, 11:21 ). Bio je ovo drugi trijumf crveno-belih u najprestižnijem evropskom takmičenju ove sezone. U jednom momentu je razlika za crveno-bele tokom meča iznosila i 25 poena, ali su se učenici trenera Dejana Radonjića malo opustili pri kraju, pa su gosti iz Španije došli do podnošljivih "minus 13".

Ipak, to nikako ne baca senku na sjajno izdanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Beograđana koji su prikazanim tokom utakmice ispunili srca navijača, a ovi su im nakon sjajnog meča jasno poručili.

- Ovo je Zvezda, ovo je Zvezda! - orilo se sa tribina "Arene".

Crveno-beli su meč rešili posle tri odigrane četvrtine, pa im opuštenja tokom poslednjih 10 minuta može i oprostiti, samo da im ne pređe u naviku. Marjanović je pružio sjajnu partiju sa 16 ubačenih poena, 14 je imao Vilijams,  jedan manje Bležič, Kalinić 12, a 10 poena Mitrović. Najefikasniji u Valensiji je bio Dvajt Bajks sa 14 poena, 13 je dodao Pau Ribas, sa 12 Van Rosom.

Valensija je startovala sa nekoliko neuspelih napada, pa su gosti prve poene ubacili posle dva minuta igre. Zvezda prvu osetniju prednost stekla nakon trojke Vilijamsa i uz poene Mitrovića - 13:8. Vratili su se Španci, ali je raspoložen bio i Blažič. Lako je izlazio na kraj sa odbranom Valensije i sa osam poena u nizu doneo crveno-belia najveću prednost od devet poena - 21:12.

 Pored odlične igre u napadu Blažič je odlično obavljao i defanzivne zadatke, terao rivale na greške. Posle nekoliko uzastopnih promašaja domaćina Valensija je uspela da smanji zaostatak zahvaljujući poenim Lučića i Dubljevića.  Zvezda je propustila šansu za dvocifrenu prednost, pa je posle deset odigranih minuta imala 21:16. Naravno, navijači Zvezde nisu propuatili priliku da izvređaju nekadašnjeg igrača Partizana Lučića, kada je prvi put izašao na parket.

Nastavio je Dubljević da pravi probleme crveno-belima i u drugoj deonici. S druge strane, sve češće su grešili crveno-beli, nanizali tri neiskoriščena napada. Promašili su Mitrović i Dženkins. Ni jedne ni druge šut nije hteo, a da se ne nađu domaćini u problemu pobrinuo se Marjanović sa četiri vezana poena, a uz poene Vilijamsa Zvezda je stekla najveću prednost do tada od 13 poena 31:18 četiri minuta pre kraja poluvremena.

Španci su preko Liščuka i Van Rosoma uspeli da priđu na “minus osam”. Ali, nisu gosti imali rešenje za raspoloženog Marjanovića koji uz pomoć Vilijamsa vraća dvocifrenu prednost crveno-belima, a tačku na prvi deo stavlja Kalinić za najveću prednost Zvezde u meču 39:26.

Vilijams je sa 11 poena predvodio Zvezdu, po osam su ubacili Marjanović i Blažič, dok su Dubljević sa devet i Van Rosom sa šest bili najefikasniji u ekipi Valensije.

Fantastično je Zvezda ušla u nastavak meča. Dangubić, Marjanović, Vilijams i Lazović donise Zvezdi “plus 19” na startu treće deonice – 49:30. Firiozno ostvaranje drugog poluvremena donelo je pulenima trenera Dejana Radonjića prednost od 21 poena – 51:30. Nisu se tu zaustavili nego su nastavili da muče nejake Špance.

Pokušali su Dubljević i Van Rosim da vrate goste u igru, ali bezuspešno. Sve je bez greške funkcionisalo u redovima crveno-belih, koji su mogli sebi da priušte i atraktivne poteze za uspomenu navijača poput dodavanja Vilijamsa za Mitrovića. Igrači su pravili šou na parketu, ali uz pravi ritam koji su dobijali od navijača na tribinama. Orila se pesma u “Areni” kojom su delije proslavlje drugu pobedu u Evroligi, jer su crveno-beli pred poslednju deonicu imali nedostižnih 65:42.

Imali su crveno-beli zalihu od 25 poena i umesto da dotuku rivala, dozvolili su Špancima da se razigraju tokom poslednje četvrtine. Opuštanje u redovima domaćina iskoristili su gosti i serijom od 9:0 smanjili rezultat na 69:53. Pokušali su igrači Valensije da se izbore za interesantnu završnicu, ali su Dženkisn i Kalinić uspeli da zaustave seriju gostiju koji su do kraja utakmice imali snage samo da istope "minus" na 13 poena.

Crvena zvezda Telekom – Valensija 76:63

Hala: Kombank arena

Gledalaca: 15.820

Sudija: Luiđi Lamonika (Italija)

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 14, Rebić, Dangubić 5, Mitrović 10, Lazić 2, Blažič 13, Kalinić 12, Marjanović 16, Tejić, Dženkins 3, Jović, Cirbes 2

Valensija: Ribas 13, Van Rosom 12, Sato 5, Liščuk 5, Dubljević 10, Lučić 1, Martines, Bajks 14, Lončar, Agilar3, Harangod.

Evroliga, 3. kolo

Grupa A

Četvrtak

Uniks – Sasari 85:62

Anadolu Efes – Žalgiris 62:65

Real Madrid – Nižnji Novgorod 21.00

Tabela: Real Madrid 2-0, Anadolu Efes 2-1, Žalgiris 2-1, Nižnji 1-1, Uniks 1-2, Dinamo Sasari 0-2,

Grupa B

Četvrtak

ALBA – Makabi 20.15

Petak

Cedevita – CSKA 19.30

Unikaha – Limož 20.45

Tabela: CSKA 2-0, Unikaha 2-0, Makabi 1-1, Limož 1-1, Alba 0-2, Cedevita 0-2.

Grupa C

Četvrtak

Panatinaikos – Ulker 20.30

Petak

Bajern – Armani 20.15

Barselona – Turov 20.45

Tabela: Fenerbahče 2-0, Barselona 2-0, Bajern 1-1, Panatinaikos 1-1, Armani 0-2, Turov 0-2.

Grupa D

Četvrtak

Crvena zvezda – Valensija 76:63

Petak

Neptunas – Olimpijakos 19.00

Laboral Kuća – Galatasaraj 20.30

Tabela: Olimpijakos 2-0, Crvena zvezda Telekom 2-1, Laboral 1-1, Neptunas 1-1, Galatasaraj 1-1, Valensija 0-2.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.