EL: Darušafaka nakon drame slavila u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2016, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Darušafaka nakon drame slavila u Beogradu

Iako su imali velikih 16 poena prednosti, košarkaši Crvene Zvezde poraženi su u prvom kolu Evrolige od turske Darušafake na svom parketu rezultatom 70:73.

Zvezda je sve do početka poslednje četvrtine bila u konstantnoj prednosti, ali turski tim je boljom i skoncentrisanijom igrom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u finišu stigao da trijumfa.

U timu Darušafake, najzaslužnij iza trijumf bili su Klejburn sa 19 poena, Dairis Bertans je ubacio 13, Bredli Vonamejker 11.

Kod srpske ekipe, Ognjen Kuzmić je postigao 16, Guduruć 13, kapiten Luka Mitrović 12.

Crveno-beli su sjajno započeli meč, nakon vođstva gostiju 6:4 napravili su seriju od 11:0, što im je omogućilo da dobiju prvu četvrtinu rezultatom 24:17.

U finišu prvog poluvremena, prednost se polako povećava, pa je rezultat nakon prvih 20 minuta igre 44:30 za Crvenu Zvezdu.

Iako je na startu drugog poluvremena Zvezda došla do rekordnih plus 16, Darušafaka odgovara serijom 7:0. U poslednjim minutima treće četvrtine, gosti su čvrstom igrom primorali sprski tim da pravi greške. Prednost se polako topila, na kraju je bilo 52:46.

Izvor: Youtube

Kada su u trećem minutu poslednje četvrtine, gosti smanjili na 56:54, bilo je jasno da nas očekuje dramatičan finiš.

Gudurić je trojkama održavao Zvezdu u prednosti, ali je ključna četiri poena u poslednjem minutu postigao je Klejburn, odvevši svoj tim do prednosti od 69:68.

Luka Mitrović je prvo promašio zicer, potom i izgubio loptu u narednom napadu, a koncentracija gostiju u penal-završnici omogućila im je da stignu po pobede.

Jedan od presudnih faktora za poraz srpskog šampiona bio je i loš procenat šuta sa linije za slobodna bacanja. Zanimljivo da su u prvom poluvremenu igrači Zvezde bili neprecizni iz svih pet pokušaja.

Crvena Zvezda u narednom kolu igra protiv još jednog turskog tima. Protivnik će biti Galatasaraj, 21. oktobra u Istanbulu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.