Rakočević promašio i poklonio trojku Igokei za pobedu i otvorena vrata Evrolige!

Izvor: Blic, 19.Jan.2013, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakočević promašio i poklonio trojku Igokei za pobedu i otvorena vrata Evrolige!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Igokee u Laktašima u 18. kolu ABA lige sa 80:77, čime je klub iz Republike Srpske širom otvorio vrata Evrolige. Klub od kog na početku ove sezone niko nije imao velika očekivanja uspeo je dva puta da pobedi Zvezdu i učvrsti prvu poziciju sa 15 pobeda i tri poraza. Crveno-beli su imali su šut za tri poena i pobedu, koji je promašio kapiten Igor Rakočević. To je kaznio Štemberger >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u sledećem napadu, upravo preko ruke Rakočevića.

Derbi je opravdao očekivanja: dramatična, neizvesna utakmica, u skladu sa važnošću i ulogom, evroligaškom vizom.

Spektakl privukao veliku pažnju

Hala je bila puna već sat vremena pre početka utakmice, i trećinu objekta zauzele su pristalice Zvezde. Utakmici prisustvuju i prvi čovek Lige Roman Lisac i gostujućeg tima Nebojša Čović i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Igokea je izvela petorku Edvards, Hemonds, Jorović, Joksimović i Dozet, kojoj je Vukoičić suprotstavio Nelsona, Katića, Rakočevića, Subotića i Skota.

Zvezda je blokadama preko Nelsona i Skota na početku zaustavljala napade domaćina, ali ne i raspoloženog Jorovića koji je brzo došao do sedmog poena. Navijače gostujućeg tima obradovala je i trojka Skota, čime je samo na kratko dao naznake da će se probuditi iz napadačke letargije koju je pokazao u poslednjih nekoliko utakmica, pa je prva deonica završena bez pobednika.

Ipak, ponovo su u naletu bili igrači Igokee: Joksimović, Komatina i Brkić vraćaju vođstvo, pa Vukoičić reaguje tajm-autom. Ni to nije probudilo Zvezdu, serija grešaka u odbrani i napadu odvela je Igokeu na sedam razlike. Razigrao se Komatina, koji je za sedam minuta u igri došao do deset poena.

Rakočević je zatim postigao bitne poene uz faul za priključak, a zatim je Nelson razbudio Zvezdu sa sedam vezanih poena.

Usledila je trojkaška serija: otvorio ju je Jorović, uzvratio Lazić, ali onda Hemonds i Adamović vode Igokeu na 40:33. Beogradski tim uspeo je da na poluvreme ode sa zaostatkom od šest poena, zahvaljujući poenima Savovića i Katića.

Upravo je centar Zvezde održavao ritam Zvezde i u nastavku, vezavši šest bitnih poena kojima se prišlo na dva poena minusa. Cvetković je trojkom izjednačio, ali je radost navijača "crveno-belih" opet kratko trajala. Već u sledećem napadu Brkić je vratio istom merom, a Adamović novom trojkom vodi Igokeu u završnicu sa istom prednošću kao na poluvremenu.

Trojkaško veče nastavili su Brkić i Hemonds, čime se ponovo vraćala prednost posle sustizanja Zvezde. U završnicu je Igokea ušla bez Jorovića zbog petog faula, a Savović je posle zakucavanja iskoristio slobodno bacanje za 77:73.

U poslednjem minutu utakmice Savović je izjednačio, i činilo se da Zvezda konačno može do prvog vođstva na utakmici kada je Štemberger promašio za tri. Kapiten crveno-belih preuzeo je odgovornost, uzvratio promašajem, na šta je Štemberger odgovorio pobedonosnom trojkom.

Najefikasniji u timu Igokee bio je Brkić sa 15 poena (4/5 za tri), čemu je dodao osam skokova, Jorović je ubacio 13, Komatina i Hemonds po 12.

U Zvezdi je Savović opet ostvario dabl-dabl sa 15 poena i 11 skokova, Nelson je imao identičan broj poena, a Rakočević i Katić po deset.

Povezane vesti: Vukoičić: Niko nije favorit u Laktašima, Igokea igra srcem Dodik: Nećemo puštati organizovane grupe navijača Zvezde u dvoranu Vukoičić: Više ne znam šta je faul u napadu, a šta u odbrani Bajić: Već su mi spremali smenu, borimo se i dalje za boje Igokee Zvezdi nije pomogao ni Novak, Igokea kroz dramu u finišu do slavlja u Pioniru!
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Štemberger presudio Zvezdi, Igokea na pragu Evrolige

Izvor: Sportal.rs, 19.Jan.2013

Trojka Siniše Štembergera presudila je u derbiju 18. kola ABA lige. U utakmici regionalnog košarkaškog takmičenja Igokea je u dvorani u Laktašima pobedila Crvenu zvezdu Telekom sa 80:77 (19:19, 27:21, 18:18, 16:19) i potvrdila prvo mesto na tabeli.

Nastavak na Sportal.rs...

Štemberger „trojkom” zaustavio Zvezdu

Izvor: Politika, 19.Jan.2013

LAKTAŠI –Košarkaši Igokee pobedili su večeras u Laktašima ekipu Crvene zvezde sa 80:77 (19:19, 27:21, 18:18, 16:19) u derbiju 18. kola Jadranske lige i napravili veliki korak ka osvajanju prvog mesta i plasmanu u Evroligu...Ekipi Igokee to je bila 15. pobeda u regionalnom takmičenju, dok su crveno-beli...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.