Izvor: Danas, 08.Jul.2015, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženkins se oprostio od Crvene zvezde

Beograd - Ono što se naslućivalo posle završetka sjajne sezone u kojoj je Crvena zvezda osvojila triplu-krunu najverovatnije će se obistiniti do kraja nedelje. Za razliku od Markusa Vilijamsa, koji još uvek nije doneo konačnu odluku, Čarls Dženkins je definitivno "prelomio" da posle dve sezone napusti redove crveno-belih i da pozitivno odgovori na konkretnu ponudu Milana čiji će dres nositi naredne takmičarske godine. Amerikanac, kome su navijači Zvezde tepali "Đenka", ostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je odličan utisak tokom nastupa za tim sa Malog Kalemegdana, pogotovo u ovosezonskim duelima sa Partizanom u polufinalu plej-ofa ABA lige, kao i u finalnoj seriji domaćeg prvenstva.

Dženkins bi trebalo da bude primer svim američkim igračima koji dolaze u Srbiju kako se prilagođava na novu sredinu, prihvata kultura i običaji države u kojoj se profesionalno obavlja posao. Momak iz NJujorka, u odnosu na gotovo sve zemljake koji su igrali košarku u Srbiji, potrudio se da makar nauči poneku frazu na srpskom jeziku kako bi se što više približio i srodio sa svim saigračima, ljudima u klubu, ali i sa navijačima, koji su ga prosto obožavali.

Periodična kašnjenja sa mesečnim isplatama, koja uvek prvo stižu na račune stranaca u ekipi, nisu uticali na motivacuju Dženkinsa, niti je Čarls o tome javno želeo da govori. S obzirom da je trenutno u Americi, Dženkins se od kluba oprostio pisanim putem zahvalivši se svima koji su vezani za klub sa Malog Kalemegdana. Čarls je posebno istakao saradnju sa trenerom Dejanom Radonjićem, koji mu je verovao i omogućio da donosi odluke u važnim trenucima i na bitnim mečevima. Trener Radonjić, kao i svi u klubu, pomogli su mu da sazri kao ličnost i igrač. Dženkins je napomenuo da mu je bilo zadovoljstvo što je bio deo srpske košarke, istakavši duele sa Partizanom i Mega Leksom. Na kraju je apostrofirao strast i intenzitet navijača na svakom utakmici Delije će uvek biti njegova porodica, a Beograd njegova kuća.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.