Dženkins odveo Zvezdu u polufinale!

Izvor: B92, 26.Mar.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženkins odveo Zvezdu u polufinale!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Evrokupa nakon neverovatno dramatičnog duela u Kombank areni protiv Budiveljnika!

Crveno-beli su posle poraza u prvoj utakmici (82:79) savladali ukrajinski tim sa 79:70 pred rekordnih 24.232 gledaoca i to nakon produžetka!

Zvezdu je do velikog trijumfa nosio fantastični Čarls Dženkins koji je postigao odlučujuće poene za produžetak u regularnom delu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a onda je u dodatnih pet minuta eksplodirao sa 11 poena (tri trojke).

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je izuzetno loš i nervozan meč, gosti su imali u nekoliko navrata i dvocifrenu prednost, ali u samom finišu nisu imali rešenje za Dženkinsa koji je na kraju imao 29 poena (10-20) i 4 skoka.

Ivan Radenović dodao je 11 poena uz 11 skokova, a Jaka Blažič ubacio je 10 poena. Na drugoj strani, Lavrinovič je bio sjajan sa 17 poena i 9 skokova, dok je Samers dodao 13 poena.

Rival Crvenoj zvezdi u polufinalu biće ruski Uniks.

Tok meča:

Jaka Blažič, momak koji igra u poslednje vreme u nešto slabijoj formi, otvorio je duel sa dva sjajna prodora, a nešto kasnije na isti način poentirao je i Nelson za startnih 6:0.

Gosti su bili preplašeni na startu, pa su prve poene upisali tek u petom minutu sa linije slobodnih bacanja (Samers). Međutim, Zvezda nije iskoristila u dovoljnoj meri uplašenost gostiju, pa je Lavrinovič trojkom smanjio na 6:5.

Gosti su malo po malo preuzeli i kontrolu nad utakmicom, pa su nakon poena Lavrinoviča u 8. minutu imali i tri poena viška – 11:8. Ništa se nije promenilo ni do kraja prve deonice, pa su gosti vodili sa 15:11.

Početkom drugoe deonice Minard je pogodio za 17:11, ali se Zvezda konsolidovala ulaskom Bobana Marjanovića. Napravili su crveno-beli seriju 6-0, ali bilo je vidljivo da su i dalje daleko od svoje igre.

Neke početničke greške pravili su izabranici Dejana Radonjića koji je nakon nove serije i najvećeg vođstva gostiju (25:19) zatražio tajm-aut. 10-0 napravili su gosti seriju i došli prvi put do dvocifrenog vođstva (29:19).

Ipak, poslednja četiri minuta prvog dela pripala su Zvezdi. Gosti do kraja nisu poentirali, a Zvezda je sa osam poena najavila da može u nastavku do potrebne pobede (31:29).

Iako je u finišu prvog dela uspela da sustigne dvocifreno vođstvo gostiju, Zvezda je drugo počela ponovo veoma loše.

Ponovo su crveno-beli pravili neke početničke greške, očigledno još uvek pod utiskom atmosfere u Areni, pa je Budiveljnik uspevao da održavca do pet poena viška. Ponovo je Zvezda upevala na trenutke da se konsoliduje, ali je to bilo nedovoljno, pa je budiveljnik imao +3 pred odlučujućih 10 minuta (42:39).

Osam i po minuta pre kraja nakon poena Minarda Budiveljnik je stekao velikih 49:43 i u tom trenutku je delovalo da će crveno-beli teško do željenog rezultata.

Tada se ipak probudio Katić, nakon toga je i Dragićević ubacio jednu trojku, a onda je palicu preuzeo Dženkins. On je ubacio sedam vezanih poena i doneo na tri minuta do kraja neophodnih 58:53.

Ipak, u finišu utakmice videlo se da u sastavu crveno-belih nema dovoljno hrabrosti. Budiveljnik je uspo da ubaci nekoliko poena sa linije slobodnih bacanja, imao je dobijen meč, ali je Ejhrenu potpuno neočekivano lopta ispala 9 sekundi pre kraja, a tri i po sekunde pre kraja poene za produžetak pogodio je Čarls Dženkins.

U dodatnih pet minuta Dženkins je apsolutno ekplodirao i sam je dobio ukrajinski tim sa 11 poena. Pogodio je dve trojke na startu, podigao Arenu na noge i do kraja se gosti nisu vratili.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dženkins odveo Zvezdu u polufinale!

Izvor: B92, 26.Mar.2014

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Evrokupa nakon neverovatno dramatičnog duela u Kombank areni protiv Budiveljnika!..Crveno-beli su posle poraza u prvoj utakmici (82:79) savladali ukrajinski tim sa 79:70 pred rekordnih 24.232 gledaoca i to nakon produžetka!..Zvezdu je do velikog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.