Džajić i Cvetković negirali krivicu

Izvor: B92, Tanjug, 31.Jan.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajić i Cvetković negirali krivicu

Beograd -- Džajić i Cvetković negirali krivicu za malverzacije prilikom transfera četiri fudbalera Crvene zvezde.

Tri godine nakon hapšenja, u Višem sudu počelo suđenje Draganu Džajiću i dugogodišnjem prvom čoveku crveno belih Vladimiru Cvetkoviću. Oni su negirali krivicu, tvrdeći da navodi iz optužnice nisu istiniti.

Džajića, Cvetkovića i još dvojicu njihovih saradnika Tužilaštvo tereti da su od transfera četiri fudbalera Crvene zvezde za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sebe nezakonito prisvojili više miliona evra, dolara i maraka.

Nisam kriv. Navodi iz optužnice nisu istiniti. Ničije pare nisam uzeo - tvrdi Dragan Džajić, legenda srpskog fudbala, koji je optužen da je zloupotrebio službeni položaj i od transfera fudbalera u strane klubove za sebe uzeo veliki novac.

Džajić je rekao da je za potpisivanje svakog ugovora morao dobiti odobrenje Upravnog odbora Crvene zvezde i da za 42 godine koliko je proveo u tom klubu, nikada nije uradio ništa nezakonito.

On je rekao da se ne seća detalja iz tih ugovora, ali je bivši direktor Crvene zvezde Vladimir Cvetković na primeru transfera Perice Ognjenovića pokušao da objasni sudu kako jedan od sistema funkcioniše.

"Perica Ognjanović je u tom trenutku bio dobar igrač, ali nije bio takvog kvaliteta da ode u Real Madrid. Iz tog kluba su nam za transfer ponudili 3 miliona dolara, ali da im milion vratimo. Često klubovi traže da im se deo novca vrati, a ako to ni nas ni igrača ne remeti, nemamo razloga da se sa tim ne složimo", naveo je Cvetković pred sudom.

Branioci Džajića i Cvetkovića kažu da Tužilaštvo ne razume kako funkcionišu stvari u sportu. Po njima, u optužnici čak nije navedeno ni od koga je sporni novac uzet i ko je u stvari oštećen.

Branilac Dragana Džajića, Dragan Savić, podseća i da u celom procesu nema oštećene strane.

"Mi smo tražili od tužioca da nam kaže ko su oštećeni jer je to značajno za dalji tok postupka, ali oštećenog nema tako da ne znam kako će s time Tužilaštvo da se postavi", kaže on.

Branilac Vladimira Cvetkovića, Sead Spahović, tvrdi da njegov klijent nije oštetio crveno bele ni za jedan dinar.

"Ne postoji nijedan dinar za koji je oštećena Crvena zvezda. Cvetković je Zvezdin direktor i može da odgovara samo ako je Zvezdi uzeo pare, da je pravio kombinacije da Zvezdi uzme pare. Znate, ako je oštećen Real Madrid, Saragosa, Atletiko Madrid, Pamplona ili ne znam ko, koga to ovde interesuje, razumete", kaže on.

Džajića, Cvetkovića, Miloša Marinkovića i Ranka Stojića tužilaštvo tereti za prodaju četiri fudbalera Zvezde stranim klubovima u periodu od 1998. do 2002. godine:

- Transfer Gorana Drulića u špansku Saragosu i sporna suma od 5,1 milion evra

- Zorana Njeguša u Atletiko Madrid - 3,5 miliona maraka

- Perice Ognjenovića u Real Madrid - 2 miliona dolara

- Ivana Dudića u portugalsku Benfiku i nelegalno prisvojena suma od 5 miliona nemačkih maraka

Suđenje se nastavlja sutra, saslušanjem Marinkovića i Stojića, nakon čega će početi dokazni postupak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džajić odbacio optužbe

Izvor: Večernje novosti, 31.Jan.2011

Radio sam po zakonu, ničije pare nisam uzeo i nikoga nisam oštetio. Sve tranfere je odobrio Upravni odbor - rekao je bivši direktor FK "Zvezda" na početku suđenja

Nastavak na Večernje novosti...

Džajić: Nisam uzeo ničije pare

Izvor: S media, 31.Jan.2011

Dragan Džajić danas je pred sudom negirao krivicu za zloupotrbu službenog položaja kod četiri fudbalska transfera...Bivši čelnik Crvene zvezde izjavio je danas, na početku suđenja za nelegalno prisvajanje novca od transfera fudbalera, da nije kriv...Džajićeva posebna želja Stankoviću..Džajić:...

Nastavak na S media...

Džajić: Nisam kriv!

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Jan.2011

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić, izjavio je na početku suđenja za nelegalno prisvajanje novca od transfera fudbalera, da nije kriv.. – Ne priznajem krivicu. Ništa nezakonito nisam uradio, već po zakonu i ničije pare nisam uzeo – istakao je Džajić iznoseći svoju odbranu...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Nisam kriv, rekao Dragan Džajić na početku suđenja za nelegalno prisvajanje oko 10 miliona evra od transfera fudbalera.

Izvor: TV Avala, 31.Jan.2011

Bivši čelnik Crvene Zvezde Dragan Džajić izjavio je danas, na početku suđenja za nelegalno prisvajanje novca od transfera fudbalera, da nije kriv. "Ne priznajem krivicu.

Nastavak na TV Avala...

DŽAJIĆ NEGIRAO KRIVICU PRED SUDOM

Izvor: Kurir, 31.Jan.2011

BEOGRAD - Bivši čelnik Crvene zvezde Dragan Džajić izjavio je na početku suđenja za nelegalno prisvajanje novca od transfera fudbalera da nije kriv...- Ne priznajem krivicu. Nisam kriv i ništa nezakonito nisam uradio. Sve sam radio po zakonu i ničije pare nisam uzeo - istakao je Džajić iznoseći...

Nastavak na Kurir...

Džajić i Cvetković: Sve je rađeno po zakonu

Izvor: Večernje novosti, 31.Jan.2011

Bivši čelnici fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić i Vladimir Cvetković negirali su danas optužbe da su prisvojili višemilionske iznose od prelaska fudbalera u strane klubove

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.