Dvaput izdaleka, jednom kroz noge: Zvezda na plus 5

Izvor: Mondo, 26.Sep.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvaput izdaleka, jednom "kroz noge": Zvezda na plus 5

Crveno-beli bez problema prošli kroz Kruševac. Pogledajte golove.

Foto: MN Press

Tamo gde su prošle sezone "overili" titulu, fudbaleri Crvene zvezde ponovo su se radovali. U Kruševcu, protiv Napretka, slavili su 3:0 u ranije odloženoj utakmici 5. kola Superlige i ponovo se na vrhu tabele odlepili od najbližih pratilaca, niškog Radničkog i Partizana, na pet bodova razlike.

Poveli su crveno-beli već u 16. minutu sjajnim golom Marka Gobeljića >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa skoro 30 metara, a samo četiri minuta kasnije, prednost je duplirao Veljko Simić posle prodora po levoj strani i asistencije Bena. Tačku je stavio Milan Jevtović još jednim lepim golom iz "slobodnjaka", u 88. minutu.

Nisu gosti odigrali meč za pohvalu, zapravo su dobrim delom bili u podređenom položaju usled pritiska domaćih igrača, ali dva brza gola doneli su im veliku prednost koju su sigurnom igrom u odbrani umeli da sačuvaju do kraja.

"Promešao" je sastav Vladan Milojević i dao priliku nekima da odmore posle napornih duela sa Napolijem i Partizanom. Na terenu stadiona "Mladost" nije bilo Ričmonda Boaćija, Nenada Krstičića, Kafua, Marka Marina, Milana Rodića, Gorana Čaušića i Vujadina Savića.

Dobrom partijom Lorenco Ebisilio je pokazao da bi možda i češće mogao da bude na terenu, možda i naredne srede protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona, a raspoložen je bio i El Fardu Ben. Odbrana, potpomognuta tandemom zadnjih veznih, Jovančić - Jovičić, je bila na visini zadatka i u većini slučaveja uspešno zaustavljala pokušaje domaćeg tima. U finišu je rastrčan bio Jevtović, kojem će drugi gol u crveno-belom dresu sigurno značiti za naredne partije.

Zvezda u subotu od 20.30 igra kod kuće protiv Mladosti iz Lučana, a potom putuje u Pariz gde će u sredu nastaviti takmičenje u Ligi šampiona protiv Pari Sen Žermena. Napredak će u nedelju ugostiti Čukarički od 19 časova.

NAPREDAK: Ni. Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović - Eskić (85. Jović), Kostić - Ndiaje, Vulić, Vukanović - Zec (59. Alivodić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Degenek, Gobeljić - Jovičić, Jovančić - Ben (90+2. Meleg), Ebisilio (83. Milić), Simić (76. Jevtović) - Pavkov.

Sudija: Zoran Široki.

VLADAN MILOJEVIĆ: "Imam isto mišljenje kao i pre meča. Bila je teška utamica, protiv dobre ekipe Napretka. Iskoristili smo prvo poluvreme i kontrolisali meč, dali smo dva gola i oni su tad morali da jure rezultat, imali su svoje šanse, ali i mi naše. Čestitao bih svojim igračima i ekipi Napretka na fer i korektnoj igri", izjavio je Zvezdin trener odmah posle utakmice pred kamerom TV Arena Sport.

IVAN STEFANOVIĆ: "Čestitam mojim momcima na zalaganju i pruženoj igri. Presekao nas je evrogol Gobeljića, njihov prvi šut na meču, pa onda rani drugi pogodak, ali uprkos tome smo nastavili da igramo i pokušavali da dođemo do gola, međutim oni su nas kaznili. Idemo dalje, Čukarički je već u nedelju", izjavio je Stefanović, koji je u drugom poluvremenu vodio ekipu umesto isključenog Milorada Kosanovića zbog prigovora.

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 89. minuta pogotkom Milana Jevtovića iz "slobodnjaka".

Izvor: Arena Sport/MONDO

- Još jedan opasan napad Napretka, u 81. minutu, ali je Aleksa Vukanović bio nesiguran da li da šutira ili asistira Alivodiću. Učinio je nešto između i omogućio Borjanu da spreči pogodak.

- PREČKA je sačuvala gol gostiju u 79. minutu posle šuta glavom Nikole Eskića na centrašut iz prekida.

- Prva šansa za Crvenu zvezdu u drugom poluvremenu. Milan Pavkov je šutirao glavom, okrenut leđima golu, ali bez opasnosti po golmana Nikolu Petrovića. Bilo je to u 61. minutu.

- Tek što je ušao u igru, u 59. minutu, Enver Alivodić je zapretio Milanu Borjanu. Bio je to šut sa ivice kaznenog, ali nedovoljno jak da bi stvorio probleme golmanu gostiju.

- Prošlo je nešto više od 10 minuta igre u drugom delu. Napredak je ofanzivniji i konkretniji od crveno-belih.

- Lepo je šutirao Vulić u 50. minutu sa 17 metara preko "živog zida", ali je lopta prošla tik pored stative Borjanovog gola.

- Žuti karton za Milana Borjana u 49. minutu zbog igranja rukom van kaznenog prostora. Burno su reagovali domaći fudbaleri, tražeći isključenje golmana gostiju, ali su dobili samo slobodan udarac. I žuti karton za Ndiajea zbog žestokog protesta.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima, ali i kratkom pauzom zbog bakljade Delija.

Poluvreme. Napredak je dobro ušao u utakmicu, međutim, prvo "bomba" Gobeljića, a ubrzo potom i gol Simića potpuno su šokirali domaće fudbalere, koji su se malo trgli u finišu prvog dela. Videćemo da li će uspeti da se oporave u pauzi i možda izbegnu poraz.

- Dobra šansa za crveno-bele u 32. minutu, ali je Veljko Simić bio sebičan i nije dodao ka Jovančiću, već je neprecizno šutirao. Svestan da je imao bolje rešenje, potom se izvinio saigraču.

- Opao je tempo igre posle dva brza gola gostiju. Bio je to veliki šok za domaće igrače, koji su odlično počeli utakmicu. Još oko 15 minuta do odlaska na odmor.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 20 od 20. minuta pogotkom Veljka Simića posle lepog prodora po levoj strani i šuta "kroz noge" golmanu Nikoli Petroviću. Ben je bio asistent.

Izvor: Arena sport/MONDO

- Ubrzo posle pogotka Gobeljića u šansi je bio Milan Pavkov, ali je dosuđen ofsajd, iako je utisak da ga nije bilo.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 16. minuta "topovskim" udarcem Marka Gobeljića sa skoro 30 metara posle kratkog odigravanja iz prekida.

Izvor: Arena Sport/MONDO

- Prvi šut ka protivničkom golu imao je kapiten Napretka, Miloš Vulić, u 9. minutu posle kornera, ali nije bio precizan.

- Napredak je bio nešto opasniji u prvih pet minuta, ali bez konkretne šanse.

- Teren u Kruševcu deluje u prilično lošem stanju. Na tribinama je oko 5.000 gledalaca.

TABELA posle devet odigranih kola: Zvezda (-1) 22, Radnički 20, Partizan 20, Čukarički 18, Mladost 18, Napredak (-1) 13, Rad 13, Vojvodina 12, Mačva 10, Zemun 9, Bačka 9, Proleter 8, Voždovac 8, Radnik 7, Spartak 7, Dinamo 3.

Pratite nas i na Instagram profilu MONDO Sport!
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.