Dva lica i dresa Zvezde za trijumf u večitom derbiju

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva lica i dresa Zvezde za trijumf u večitom derbiju

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 77:71 u prvom večitom derbiju u sezoni.

Crveno-beli su u meču 9. kola ABA lige prikazali dva lica na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić", ali su uspeli da upišu i maksimalni deveti trijumf u regionalnom takmičenju.

Uskoro opširnije...

Crvena zvezda je bolje otvorila meč, povela je sa 7:0, a sve poene postigao je Džo Reglend. Odgovorio je Džok Lendejl trojkom, ali je uzvratio Stratos >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Perperoglu za 10:3.

Lendejl je vezao dve trojke potom, a za prvo vođstvo crno-belih pogodio je Vanja Marinković (11:10).

Nastavio je Partizan u sjajnom ritmu, Stefan Janković je bio odličan sa tri trojke, pa je posle velikog vođstva Zvezde, usledila serija tima iz Humske od 19:2, za prednost 22:12.

Do prve pauze Zvezda je uspela malo da smanji zaostatak, uz dva poena plus jedan sa linije penala Majka Cirbesa (22:15).

Druga četvrtina je počela ofanzivnim skokom i poenima Marka Kešelja, dok je u sledećem napadu Bili Beron pogodio za tri, pa se Zvezda vratila - 22:20.

Kapiten Zvezde Branko Lazić je već tada došao do četvrte lične greške, pa ga je trener Tomić povukao iz igre. Partizan je tek posle četiri minuta i pet sekundi u drugom delu igre došao do poena, strelac je bio Lendejl za dva 24:20, uz faul Fajea.

Stratos Perperoglu je održao crveno-bele u životu, dok je u timu Partizana proradio Novica Veličković, koji je vezao pet poena - 32:25.

Posle nove bolje igre crno-belih, usledila je serija Crvene zvezde od 5:0, a Faje je neometan pogodio za tri. Nastavljena je utakmica u jakom ritmu, a iz daljine su pogodili Perperoglu, pa Markus Pejdž. Prednost Partizana 41:35.

Do kraja poluvremena Zvezda je uspela da ubaci još tri poena, sve sa linije slobodnih bacanja. Rade Zagorac je napravio nerezonski faul u napadu, Nenadić je pogodio samo jednom sa penala, pa je posle prvog poluvremena na semaforu stajalo 41:38 za Partizan.

Izabranici trenera Milana Tomića su napravili seriju od 8:0 na startu treće četvrtine, pošto je Partizan počeo trojkom Bandže Sija 44:46.

Zanimljivo je da je u drugom poluvremenu došlo do promene garniture dresova Zvezde, čiji su igrači zaigrali u tamnijoj opremi. Usledio je zaista silovit start i serija od čak 16:0, uz maestralnog Perperoglua, koji došao do svog 20. poena. Zvezda je stigla i do vođstva 54:44.

Do kraja četvrtine nije viđeno mnogo poena, a Crvena zvezda ju je dobila sa 20:10. Pred poslednjih deset minuta crveno-beli vode sa 58:51.

Partizan je nešto sigurniji bio na početku poslednje deonice, trener Crvene zvezde Milan Tomić je dobio tehničku grešku, ali je sjajni Perperoglu ponovo pogodio za tri - 62:54.

Vanja Marinković je napravio seriju od šest poena, ali je Zvezda nastavila da probija odbranu protivnika, pa je došla do plus deset 72:62.

Regland je posle perioda igre u kojoj nije bio primetan nastavio da puni koš Partizana, pa je upisao 16 poena, dok je trener crno-belih Trinkijeri pozvao tajm-aut.

Imala je Zvezda i plus 13, pa do kraja, iako je Partizan uspeo koliko toliko da smanji rezultat, nije bilo neizvesnosti. Zvezda je pobedila sa 77:71.

Kraj 3/4

KK Partizan nis 51

KK Crvena zvezda mts 58

Perperoglou 20, Faye 10, @jragz1 9 poena, Zirbes 9#kkcz#Zvezdas#WeAreTheTeampic.twitter.com/FRAvQuZa1E

Head to head score between @PartizanBC and @kkcrvenazvezda in their last 4 #ABALiga duels (when Partizan NIS was the host) is all tied!

Who's gonna win on Saturday? pic.twitter.com/kAvF4dexVO

Crveno-beli su trenutno lideri na tabeli sa maksimalnih 8-0, dok su crno-beli na po četiri pobede i četiri poraza.Utakmica je važna za oba tima. Sa rezultatskog aspekta, verovatno više za Partizan, ali i Zvezda će biti motivisana da popravi utisak jer je u Evrokupu vezala tri poraza dvocifrenom razlikom.

Partizan i Zvezda su do sada odigrali 36 mečeva u ABA ligi, a crno-beli vode sa 20-16.

U poslednja dva večita derbija, koja su odigrana u polufinalnoj seriji Superlige Srbije, slavila je Crvena zvezda. Pre toga crno-beli su pobedili u finalu Kupa, dok je u poslednjem susretu u regionalnom takmičenju slavio tim sa Malog Kalemegdana rezultatom 86:74.

Košarkaš Partizana Rade Zagorac igraće meč sa zaštitnom maskom, u sastavu je i Novica Veličković, dok Aleksandar Aranitović nije dobio poverenje trenera Trinkijerija na ovom susretu.

Večiti derbi, prvi put posle 20 godina, gledaće i legendarni Žarko Paspalj.

Statistiku meča pratite OVDE.

⚪️ #WeAreTheTeampic.twitter.com/cKO8vtLJuQ

Za 10 minuta počinje prvi ovosezonski večiti derbi između @PartizanBC i @kkcrvenazvezdapic.twitter.com/DG9kCTxQdN
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.