Direktni sudar za kotu broj dva

Izvor: Danas, 23.Apr.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktni sudar za kotu broj dva

Beograd - - Danas su na programu mečevi 32. kola Superlige Srbije, a posebna pažnja biće usmerena na dve utakmice koje bi mogle da reše mnogo toga pet kola pre završetka sezone. Iako će biti uzbudljivo u Čačku, gde se Crvena zvezda vraća posle samo dve nedelje, derbi kola odigraće se na stadionu Partizana gde domaći tim dočekuje Čukarički koji ima šansu da drugim ovosezonskim trijumfom u Humskoj pobegne današnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << rivalu na pet bodova. Sa druge strane, crveno-beli bi eventualnom pobedom na stadionu kraj Morave došli na samo bod od zvaničnog overavanja titule.

                 

Partizan ovog proleća igra mnogo bolje nego u većem delu sezone, ali bledo izdanje u kup meču u Subotici, koja se na kraju uspešno završilo po crno-bele, ne ide u prilog Tomićevim igračima pred današnji duel protiv zahuktalog Čukaričkog. Remi u derbiju sa Crvenom zvezdom ponovo je spustio Partizan na treće mesto, dok je ekipa sa Banovog brda trijumfom protiv Borca (3:1) vratila drugu poziciju sa koje je skliznula pre mesec dana baš porazom na domaćem terenu od ekipe iz Humske.

Posebna pažnja biće usmerena na napadača gostiju Andriju Pavlovića koji je ove sezone postigao 14 golova, od kojih je het-trik upisao proteklog vikenda protiv Čačana. Korpulentni fudbaler, koji je više nego uspešno zamenio Nikolu Stojiljkovića na poziciji najisturenijeg igrača u Čukaričkom, zadavao je ozbiljne probleme odbrani Partizana i na poslednjem duelu dva tima pre nešto više od mesec dana. Imao je tada nekoliko ozbiljnih prilika, ali je Šaranov, po ko zna koji put ovog proleća, ostao nesavladan. Bivši napadač Rada optimistično iščekuje duel protiv crno-belih.

- Idemo u Humsku da se nadigravamo, poštujemo Partizan, ali ne plašimo se. Idemo da pobedimo, ako je to ikako moguće. Očekujem tri boda i da mesto u Evropi izborimo što pre. Utakmica sa Partizanom nam je možda i najbitnija u sezoni. Borimo se za drugo mesto, ali osnovni cilj nam je izlazak u Evropu - izjavio je Pavlović.

U drugom derbiju ekipa Miodraga Božovića drugi put za dve nedelje gostuje u Čačku. Za razliku od prethodnog meča koji nije imao veliki takmičarki značaj, crveno-beli bi trijumfom protiv Borca došli na bod od formalnog osvajanja šampionata. Međutim, dueli sa “večitima” uvek su poseban motiv za superligaške ekipe pa će i današnji kraj Morave biti prilika da čačanski tim dodatno odloži Zvezdino slavlje. Crveno-beli dolaze u kompletnom sastavu u nameri da zabeleže drugi ovosezonski trijumf iz četiri susreta sa Borcom.

Raspored

subota

Borac - Crvena zvezda     17.00

OFK Beograd - Novi Pazar     17.00

Rad - Javor     17.00

Spartak - Metalac     17.00

Partizan - Čukarički     19.00

Radnik - Vojvodina     19.00

Radnički - Voždovac     19.00

Tabela

Plej-of: Zvezda 42, Čukarički 30, Partizan 28, Vojvodina 26, Borac 23, Radnički 23, Radnik 22, Voždovac 20.

Plej-aut: Metalac 19, Novi Pazar 19, Javor 18, Mladost 17, Spartak 16, Rad 16, OFK Beograd 15, Jagodina 13

Lešnjak: Hoćemo Mihajlovića, Iliev: Može za 10 miliona evra

- Moj stručni štab i ja imamo želju da dovedemo Mihajlovića, tu ideju smo izneli gazdi Draganu Obradoviću i on je to sa oduševljenjem prihvatio. Nije sramota reći ono što želite. Mihajlović je bio jedna od želja našeg kluba. Ne vidim ništa spektakularno u tome što želimo da dovedemo nekog igrača. To je svuda u svetu i Evropi normalno - izjavio je trener Čukaričkog.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev odgovorio je da Nemanja Mihajlović nema dozvolu da na leto ode u inostranstvo, ali da može da pređe u Čukarički u slučaju ponude od 10 miliona evra.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.