Delije ne idu u Novi Pazar zbog Velike subote

Izvor: Blic, 13.Apr.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delije ne idu u Novi Pazar zbog Velike subote

Navijači Crvene zvezde neće organizovano ići na prvenstvenu utakmicu koju tim sa Marakane igra u Novom Pazaru prvog dana vikenda i to jer je meč zakazan za Veliku subotu.

I ovoga puta, a već treću godinu u nizu, "delije" ne žele da pristanu na to da se fudbal igra u danima kojima se obeležava najveći hrišćanski praznik. Kako se Veliki petak i Velika subota smatraju najtužnijim danima u životu Hrišćana, zbog čega vernici ne organizuju nikakva veselja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već u miru čekaju praznik vaskrsenja Hristovog, navijači Crvene zvezde nastavili su sa svojim apelom da se se fudbal u Srbiji tada ne igra.

Zbog toga "delija" neće biti u Novom Pazaru, kao što ih nije bilo na prošlogodišnjem prolećnom "večitom derbiju" i utakmici sa Vojvodinom 2009, a na tribinama neće biti ni "grobara" i to zbog činjenice da je pred meč sa Javorom suspendovan stadion Partizana zbog pirotehnike i ponašanja na večitom derbiju u revanš susretu polufinala Kupa Srbije.

Crvena zvezda od 16 časova gostuje Novopazarcima, koji su bili voljni da se utakmica pomeri za neki drugi dan - ali je jedini termin bio 2. maj, što crveno-belima nije odgovaralo jer je tri dana kasnije novi, prvenstveni derbi, dok od 18 časova Javor gostuje Partizanu koji najvećem rivalu beži osam bodova na tabeli Superlige.

Povezane vesti: Grant: Dobro igramo, zaslužujemo titulu Suspendovan stadion Partizana, pokrenut postupak i protiv Zvezde Na srpskim tribinama i desetogodišnjaci pale baklje Delije napale Savu Miloševića Iz minuta u minut: Spartak - Partizan 1:2, Zvezda - Metalac 5:0

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.