Darko Pančev i Olmeta, Darko Pančev... (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Maj.2016, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Darko Pančev i Olmeta, Darko Pančev..." (video)

"... Crvena zvezda je šampion Evropee, Crvena zvezda je pobednik Kupa evropskih šampionaa, najveći uspeh jugoslovenskog klupskog fudbalaa, Darko, Darko, Darkooo, zlatna kopačka Crvene zvezde, pozlatila je naš crveno-beli tiiim! Kakva radost na stadionu Sveti Nikola! Kakvo veselje među 15, 20 hiljada Delija..."

Gotovo da nema navijača Crvene zvezde koji ne zna napamet epski komentar legendarnog komentatora Milojka Pantića nakon pobedničkog gola sa penala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Darka Pančeva u finalu KEŠ protiv Olimpika iz Marseja u Bariju, te ćemo odatle krenuti u podsećanje na najveći uspeh jednog fudbalskog kluba sa Balkana na evrosceni.

Prošlo je već četvrt veka, od tog 29. maja 1991. godine kada se jedna fenomanalna generacija Zvezdinih fudbalera, predvođena trenerom Ljupkom Petrovićem, popela na krov Evrope.

Do finala sa Marsejom, Zvezda je u dvomečima redom eliminisala švajcarski Grashopers, Glazgov Rendžers, Dinamo iz Drezdena i veliki Bajern Minhen.

Crveno-beli su igrali ofanzivan i veoma lepršav fudbal, ali su se u finalu odlukom trenera Pertovića opredelili za atipičnu defanzivnu taktiku (iako je izveo standardnih startnih 11 - Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić), umrtvili utakmicu, što se pokazalo kao mudar potez budući da su na kraju podigli 'Klempavka' nakon boljeg izvođenja penala, gde su bili nepogrešivi.

Nakon 120 minuta igre nije bilo golova.

Sa kreča su pogađali Robert Prosinečki, Dragiša Binić, Miodrag Belodedić, Siniša Mihajlović i Darko Pančev. Stevan Stojanović je skinuo penal Manuelu Amorosu u prvoj seriji, ispostaviće se da je to bio ključni trenutak, penal serija je završena rezultatom 5:3 za šampiona SFRJ.

Za Olimpik je tada nastupao bivši kapiten Zvezde Dragan Stojković, a u fudbalskim kuloarima i dalje kruži priča da je Piksi odbio da šutira penal protiv 'svog' kluba.


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Telegraf u gostima kod Pančeva: O Bariju, putu do finala, bežanju u Fići, dimnoj bombi u restoranu…

Izvor: Telegraf.rs, 29.Maj.2016

Foto: Marko Todorović..Tih nekoliko sekundi svi pamte. Pogotovo navijači Crvene zvezde. Momenat kada je Darko Pančev uzeo loptu i krenuo ka mestu odakle je nedugo zatim ispisana istorija najtrofejnijeg srpskog kluba - osvojen je Kup evropskih šampiona...I kao što je legendarni srpski glumac Dragan...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.