Crvena zvezda bez prava na grešku protiv Čačana

Izvor: Politika, 08.Apr.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda bez prava na grešku protiv Čačana

„Crveno-beli” će danas (17 č) na svom terenu ugostiti Borac u 22. kolu Superlige

Posle poraza Crvene zvezde u Novom Pazaru (2:1) najveći rival Partizan na vrhu tabele ima prednost od pet bodova. Čini se da posle novog kiksa „crveno-beli” nemaju prava na grešku, a sa tim se složio i trener Nenad Lalatović. On je u najavi utakmice sa Borcem iz Čačka, koja se igra danas od 17 č na našem najvećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stadionu, rekao da njegov tim očekuje težak meč, ali da se cilj zna – pobeda.

– Borac važi za nezgodnog rivala, pogotovo u gostima, gde je do sada uzeo najviše bodova. Napravili smo kiks i nemamo više prava na grešku. Imamo pet bodova zaostatka i moramo da pobeđujemo – rekao je Lalatović.

Najavio je da će biti nekoliko promena u startnoj postavi, kao i da će Aleksandar Katai zbog žutih kartona propustiti meč sa Čačanima:

– Nadam se da sam uspeo da podignem ekipu posle poraza u Novom Pazaru. Rekao sam igračima da moramo da podignemo glavu, iako je to bio težak i neprijatan rezultat za nas. Stvorili smo na tom meču možda i najviše šansi u prolećnom delu sezone, ali u pet navrata sa pet metara nismo uspeli da postignemo gol, za šta smo kasnije kažnjeni.

Mladi stručnjak je istakao da prednost Partizana nije nedostižna, jer je ostalo još dosta utakmica do kraja prvenstva.

– Sve je moguće, igra se i derbi na našem stadionu, liga je izjednačena i svako svakoga može da pobedi – poručio je Lalatović.

Nekadašnji trener Napretka i Voždovca dodao je da spekulacije o sumnjivim pobedama Zvezde vrlo utiču na igrače.

– Partizanovi fudbaleri su izjavljivali da igraju sami protiv svih, a sve naše pobede su negativno komentarisane. To nije dolazilo od ekipa sa dna, već od onih koji su kiksnuli tri puta u pet kola. Znam da će mnogima smetati ovo što sam rekao, ali to je istina. Nadam se da ćemo ubuduće više pričati o fudbalu – zaključio je Lalatović.

Bogićević: „Zvezda apsolutni favorit”

Trener fudbalera Borca iz Čačka Bogić Bogićević rekao je pred gostovanje njegove ekipe Crvenoj zvezdi da očekuje težak meč, kao i da je aktuelni šampion apsolutni favorit.

– Gostujemo na našem najvećem stadionu u vrlo teškom trenutku za nas. Osnovni cilj u pripremi meča bio je da se tim psihološki oporavi nakon šokantnog poraza od Mladosti. Znamo kome idemo na noge i Beograđani su apsolutni favoriti u današnjem meču. To naravno ne znači da se unapred predajemo, jer smatram da je nastup na našem najvećem stadionu dovoljan motiv za svakog igrača da pruži maksimum. Vrebaćemo svoju šansu iz prikrajka, a sve osim poraza bi bio veliki uspeh za Borac u ovom trenutku – rekao je Bogićević.

Stojanović nije tužio Zvezdu

Bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović demantovao je nedavne natpise pojedinih medija da je tužio „crveno-bele” zbog zaostalih dugovanja.

– Niti sam dao pomenuti intervju niti sam podneo tužbu. Bio sam u šoku kada sam pročitao svoje izjave – rekao je za zvaničan sajt kluba slovenački stručnjak. 

F. M.

objavljeno: 09.04.2015.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.