Crvena zvezda bez pobede protiv Radničkog u Nišu

Izvor: Politika, 23.Feb.2015, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda bez pobede protiv Radničkog u Nišu

NIŠ – Fudbaleri Crvene zvezde igrali su danas u Nišu protiv ekipe domaćeg Radničkog nerešeno 0:0, u preostaloj utakmici 16. kola Superlige Srbije.

Aktuelni šampion propustio je priliku da iskoristi kiks vodećeg Partizana na startu prolećnog dela sezone i priđe mu na četiri boda zaostatka.

Kako su crveno-beli igrali, može se reći da su još i dobro prošli, jer su Nišlije u prvom poluvremenu imale inicijativu i malo je nedostajalo da steknu barem gol prednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Lakić-Pešić je iz blizine imao veliku priliku da zatrese mrežu, pokušao je i Marjanović da savlada golmana Beograđana Slobodana Rajkovića, ali je oba puta novi kapiten Zvezde izvanredno intervenisao.

U prvih 45 minuta igralo se žustro i otvoreno, Radnički nije respektovao favorita, bio je konkretniji i agilniji, pa je odbrana crveno-belih bila na iskušenjima.

Crvena zvezda je u nastavak utakmice ušla nešto agresivnije. Zaustavila je nalete Nišlija, a istovremeno pokušavala da stigne do dragocenog pogotka, pa je i protivnički golman Borjan imao više posla.

Ozbiljnije su pripretili Stojanović, Parker, Ristić i posebno Savićević, međutim, sve je delovalo stihijski, pa je domaćin odoleo pritisku i zasluženo izborio značajan bod u borbi za beg sa dna tabele.

U prisustvu oko 5.000 gledalaca na Čairu crveno-beli nisu ispunili očekivanja i „mršavim” remijem „anulirali” kiks Partizana u subotu protiv Voždovca u Humskoj (3:3), pa su ostali na minus šest bodova u odnosu na lidera šampionata.

Radnički Niš - Crvena zvezda 0:0

Odigrano u subotu: Partizan - Voždovac 3:3, Čukarički - Napredak 1:0, Donji Srem - Borac 0:1, Mladost - Jagodina 2:3, OFK Beograd - Vojvodina 0:0, Rad - Novi Pazar 1:0, Radnički Kragujevac - Spartak 1:0.

Tabela: Partizan 39 bodova, Crvena zvezda 33, Čukarički 31, Vojvodina 30, Jagodina 24, Novi Pazar i OFK Beograd po 23, Mladost Lučani i Rad po 19, Spartak 18, Voždovac 17, Napredak, Donji Srem i Borac po 16, Radnički Niš 13, Radnički Kragujevac 10.

U utakmicama 17. kola u subotu igraju Partizan - Radnički Niš, Voždovac - Donji Srem, Borac - rad, Novi Pazar - Čukarički, Napredak - Radnički Kragujevac, Spartak - OFK Beograd, Vojvodina - Mladost i Jagodina - Crvena zvezda.

Lalatović: Igrači nisu mogli da se prilagode lošem terenu

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović bio je nezadovoljan posle remija sa niškim Radničkim, istakavši da njegovi izabranici nisu pokazali mnogo u meču u kojem su mogli mnogo da dobiju.

Crvena zvezda je danas u Nišu odigrala protiv domaćina bez golova (0:0) propustivši priliku da iskoristi kiks Partizana u subotu sa Voždovcem (3:3) i priđe lideru Superlige Srbije na četiri boda.

„Prva utakmica posle priprema uvek je najteža. Žao mi je što publika koja je došla u ovolikom broju nije mogla da uživa u lepšem fudbalu, jer nisu postojali uslovi za to. Dva pasa nisu mogli da se naprave po ovakvom terenu. Uprkos tome, hteli smo da pobedimo, ali nismo uspeli da postignemo pogodak i pored prilika koje smo stvorili u samom finišu, rekao je Lalatović posle meča za klupski sajt.

On smatra da ga Radnički igrom nije iznenadio.

„Ne radi se o tome da smo bili iznenađeni taktikom protivnika, već moji igrači nisu mogli da se prilagode ovom terenu. Na pripremama smo imali idealne terene, ali ovde ne može da se igra fudbal. Mislim da bi trebalo mnogo više da se ulaže u terene u Srbiji”, zaključio je Lalatović.

U narednom 17. kolu nacionalne Superlige Crvena zvezda gostuje u subotu ekipi Jagodine.

Tanjug

objavljeno: 23.02.2015.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Loša Zvezda na lošem terenu

Izvor: RTS, 23.Feb.2015

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su u Nišu protiv ekipe domaćeg Radničkog nerešeno 0:0, u preostaloj utakmici 16. kola Superlige Srbije. . Aktuelni šampion je propustio priliku da iskoristi kiks vodećeg Partizana na startu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.