Crvena zvezda - Udineze 1:0 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 15.Nov.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda - Udineze 1:0 (KRAJ)

Fudbaleri Crvene zvezde i Udinezea na našem najvećem stadionu igraju prijateljsku utakmicu u kojoj će centralna figura biti Dejan Stanković, koji će se zvanično oprostiti od crveno-belog dresa.

Fudbaslki klub Crvena zvezda, kao i navijači, dočekaće i ispratiti kako dolikuje velikog asa, koji će u 35. minutu sa klupe italijanske ekipe ući na teren, preuzeti kapitensku traku i odigrati desetak minuta za voljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << klub, poslednji put.

Duel sa "zebrama" biće ujedno i dobra provera za tim Nenada Lalatovića i njegove igrače, pre svega one koji su igrali manje u prethodnom delu sezone, da se nametnu šefu stručnog štaba.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman (od 55. Trkulja), Lazić, Jovanović, Planić (od 88. M. Mijailović), Antić (od 46. S. Đorđević), Grujić (od 88. Stojanović), Ristić, Lazović, Savićević (od 60. Gogić), Gavrić (od 60. Katai), Jović (od 60. Despotović).

UDINEZE: Kelava, Alhasan, Domici, Zapata, Belmonte, Bubnjić, Dos Santos, Halberg, Alveš, Muriel, Pinci.

Sva najvažnije detalje sa našeg najvećeg stadiona možete pratiti na našen portalu.

Delije skandiraju Zvonku Milojeviću, bivšem golmanu Zvezde, koji prisustvuje oproštajnoj utakmici njegovog velikog prijatelja i kuma Stankovića.

- Bori se, Miloje - stižu poruke ohrabrenja sa severa.

Na terenu su igrači oba tima.

- Stanković Dejan, jedan je Stanković Dejan - pozdravile su pristalice Zvezde, najpre sa severne, potom i sa zapadne i istočne tribine, svog miljenika, koji se u uniformi Udinezea, ispod koje je Zvezdina oprema, pojavio na atletskoj stazi.

Utakmica je počela...

"Ja nisam od onih što lažno te vole i kunu se u tebe, ja nisam od onih što problem kad dođe leđa ti okrene, ja nisam od onih što dolaze samo kad treba da slavi se, jedina moja, volim te, zajedno delimo sve" - poruka je Delija na početku utakmica.

5. minut - Na terenu, zasad, početno ispitivanje snaga.

7. minut - GOOOOOL, 1:0, Planić... Ristić je izveo korner, a Planić bio najviši u skoku pred golom Udinezea i savladao Kelavu.

9. minut - Kakav promašaj Savićevića! Iskoristio je Jović grešku poslednje linije gostiju, prešao Kelavu na desnoj strani kaznenog prostora, potom nesebično odigrao za Savićevića, a ovaj, iako potpuno sam na sedam, osam metara, šalje loptu daleko iznad prečke!

11. minut - Prete i gosti, posle kornera, ali je Kahriman sjajnom paradom zaustavio udarac glavom jednog igrača Udinezea.

13. minut - Sreća za Zvezdu. Mjuriel je bio u nezadrživom naletu, imao je situaciju "jedan na jedan" sa Kahrimanom, ali je šutirao pored leve stative.

21. minut - Iskusniji tim Udinezea imao je novu priliku, preko Zapate. Dobio je upotrebljivu loptu napadač gostiju, pokušao je da driblingom prevari Kahrimana, koji mu se bacio u noge i nakrtako otklonio opasnost. Potom je golman Zvezde u dva navrata startom nogama osujetio Zapatu da ponovo dođe u priliku da ga ugrozi.

25. minut - Posle kiksa odbrane Udinezea Jović je sjajno "izlomio" čuvara u kaznenom prostoru, imao je "čistu" situaciju pred Kelavom, ali je hrvatski čuvar mreže sjajno reagovao i odbranio udarac mladog napadača Zvezde.

Bliži se trenutak kada će Stanković ući na teren.

29. minut - Lazović se lepo oslobodio čuvara, ali je neprecizno šutirao.

"Deki, Zvezda te zove i čeka na tebe" - transparent Delija na ogradi severne tribine.

38. minut - Izmena u Zvezdi - sa klupe Udinezea ulazi Dejan Stanković! Pale se baklje, ori se pesma, aplauzi ne prestaju... Dejan je sa "desetkom" na leđima kročio na travu "Marakane". Izašao je Vukan Savićević.

41. minut - Ne štede igrači Udinezea svog trenera Stankovića, kome publika od njegovog ulaska skandira neprestano: "Delije, delije ajmo svi u glas, Stanković Dejan jedan je od nas"

45. minut - Stanković je uzeo loptu u ruke i "odsvirao" kraj poluvremena! Prilaze mu igrači Zvezde, čestitaju mu, formiran je špalir za Dekija pred tunelom u koji će ući Stanković. Tamo su se okupili njegovi bivši saigrači iz Zvezde predvođeni Zvonkom Milojevićem, sledi fotografisanje za istoriju.

Stankoviću je u ime kluba poklon predao Svetozar Mijailović, vršilac dužnosti predsednika kluba, a ispred navijača Vladimir Šavija.

- Dobro veče, Marakano, moram da vam kažem jedno veliko hvala! Sa ovim sam ostvario svoj dečački san, prošao sam mnogo toga u karijeri, ali vi ste čudo, mnogo vas volim! - poručio je emotivni Deki Delijama pred severom, a onda poveo navijanje: - Od rođenja mog nije prošlo bez imena tvog...

2. poluvreme

46. minut - Delije drugo poluvreme "otvaraju" koreografijom u kojoj je glavni "junak" Tomisalv Karažić. "Karadzic, saluti dalla famiglia Bogdanov", poruka je severa.

46. minut - Lalatović je uveo Stefana Đorđevića umesto Antića.

48. minutu - Džadi umesto Santosa, Geiho umesto Mjuriela, promene u sastavu Udinezea.

53. minut - nove promene u italijanskom timu. Ušli su Faraoni, Koda i Vage, a izašli Bubnjić Belmonte i Alhasan.

55. minut - Kahriman se povredio prilikom intervencije, ne može da nastavi meč, a umesto njega na gol je stao Predrag Trkulja.

59. minut - Dobra akcija Zvezde preko Lazovića, proigrao je Savićevića koji mu se ubacio iza leđa međutim usledio je loš povratni pas veznog igrača u srce kaznnenog prostora Udinezea.

61. minut - Trostruka izmena u Zvezdi. U igri su Despotović, Gogić i Katai, izašli su Jović, Savićević i Gavrić.

69. minut - Još jedna kvalitetna akcija Zvezde po desnoj strani, ponovo preko Lazovića, čiji je centaršut "skinuo" Kelava i spasio svojj tim neprijatnije situacije.

74. minut - Nekoliko opasnih situacija pred golom Zvezde, ipak odbranili su se crveno-beli, dobro je u Trkulja reagovao pod pritiskom gostiju.

82. minut - Despotović je bio u prodoru po desnoj strani, imao je samo jednog igrača Udinezea pred sobom, ali mu je lopta prešla preko noge i pobegla, pa je propala šansa da crveno-beli ugroze gol gostiju.

84. minut - U velikoj prilici našao se Despotović, koji je dobio pravovremeni pas, izašao je sam pred Kelavu, umesto oštrog šuta pokušao je da ga lobuje, pa ga je hrvatski golman pročitao. Ne baš najbolje rešenje napadača Zvezde.

86. minut - Uzvraćaju "zebre". Ponovo su gosti bili vrlo blizu postizanja gola, ali je njihov napaddač, koji se našao na tri metra od gola, loše zahvatio jak prizeman udarac saigrača, i umesto u mrežu, loptu odbio u suprotnu stranu. Lopta ga je zapravo pogodila.

88. minut - Stojanović je zamenio Grujića, a Marko Mijailović umesto Planića.

90. minut - Velika šansa za lazovića, koji je primio loptu od Trkulje, uspeo da je iskontroliše, ali je izostao bolji šut.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.