Crvena zvezda - CSKA: Sreda, dan za novi podvig!

Izvor: Mondo, 15.Nov.2017, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda - CSKA: Sreda, dan za novi podvig!

"Da papir sve određuje..." Košarkaši Crvene zvezde upisali su prošle sezone u "Areni" jednu od najprestižnijih "recki" u Evroligi. Mogu li sličan podvig da ponove i ove sezone?

Crvena zvezda mts - CSKA Moskva!

Beogradska arena ponovo će biti otvorena za evroligaški >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meč crveno-belih, na koji ove srede dolazi sedmostruki šampion Evrope.

U najavi meča, šef struke crveno-belih Dušan Alimpijević naglasio je da goste iz Moskve mnogi "već vide" na Fajnal-foru.

"Ulazimo u prvu u nizu utakmica izuzetno teškog rasporeda. Ekipa CSKA ima moćan roster, gde ne možete naći nijednu slabu kariku. Imaju 12 fenomenalnih igrača i prema mom mišljenju, uz Fenerbahče i Olimpijakos, to predstavlja ekipu sa najvišim ambicijama", izjavio je trener Zvezde.

/DOLAZI I NOVAK/

Crveno-beli su u uvodnih šest kola ostvarili skor 2-4, a "armejci" 5-1. Moskovljani zato dolaze u Beograd kao lideri tabele, koji su u tri od poslednje četiri uzastopne pobede postizali skoro 95 poena u proseku. Ekipa Dimitrisa Itudisa tako je ostvarila trenutno najduži niz trijumfa u Evroligi i pred Zvezdinom publikom ima ambiciju da tu seriju produži, o čemu su dan pre meča govorili i grčki stručnjak i iskusni centar Moskovljana Kajl Hajns.

"Videli ste protiv Makabija i Barselone..."

"Prošli put su neke stvari koje sam govorio na konferenciji izvučene pogrešno iz konteksta. Mislim da u našem pristupu da se ništa menja. Izuzetno poštujem svakog koji dolazi na naše utakmice. Naravno da nam znači podrška, donosi nam neverovatnu energiju i snagu. Ključna je naša igra, ali podrška nam mnogo znači. Videli ste protiv Makabija i Barselone kako nam podrška znači i koliko igramo hrabrije uz njih. Nama je podrška potrebna da bismo došli na nivo koji je bio po završetku prethodnog ciklusa. Mislim da ima razumnih ljudi koji to u potpunosti razumeju. Mislim da većina razume to na početku sezone, a jasno je i da rezultati značajno utiču na posetu", rekao je Alimpijević.

Posmatrajući pojedinačni kvalitet ruskog šampiona, važan je podatak da su tokom serije pobeda uz Nanda De Koloa (22 poena u proseku) još petorica postizala dvocifreni broj poena - Vil Klajburn (ex Darušafaka), povratnik iz NBA Serhio "Ćaćo" Rodrigez, bivši centar Olimpijakosa i Reala Otelo Hanter, kao i tandem starosedalaca - Andrej Voroncevič i Kori Higins.

Nekadašnji plejmejker Partizana, Francuz Leo Vesterman, neće igrati u Areni zbog oporavka od operacije kuka.

Alimpijević neće imati potrebu da dodatno motiviše ekipu, "osveženu" u pobedi protiv FMP-a, u kojoj od standardnih nisu nastupili Pero Antić, Branko Lazić i Milko Bjelica.

"Protiv FMP-a smo odmorili neke nosioce i sada konačno imamo sve igrače na raspolaganju. Vrlo je značajna stvar to što smo imali nekoliko dana za trening, a najznačajnije je da se oporavimo. Na utakmicama kao što je ova protiv CSKA nije teško motivisati igrače. Igrate protiv ekipe koja spada u četiri najbolje u Evropi i sigurno neće nedostajati motiva da se uporedimo sa najboljima", rekao je Alimpijević, pa dodao:

"Kao što sam i rekao u najavi nekoliko puta, da je na papiru sve određeno ne bi se dogodile utakmice kakve su bile protiv Barselone i Makabija".

Alimpijević je zamolio navijače da podrže njegov tim i poručio:

"Mislim da su čuda moguća, a nama niko ne može zabraniti da čuda sanjamo".

 Sudije: Danijel Jerezuelo (Španija), Are Haliko (Estonija), David Romano (Izrael).

Sastav CSKA:

1. Nando De Kolo, bek (1987, 196 cm)

7. Vitalij Fridzon, bek (1985, 195 cm)

9. Leo Vesterman, plejmejker (1992, 198 cm)

11. Semen Antonov, krilo (1989, 202 cm)

13. Serhio Rodrigez, plejmejker (1986, 191 cm)

20. Andrej Voroncevič, krilni centar (1987, 207 cm)

21. Vil Klajburn, krilo (1990, 201 cm)

22. Kori Higins, bek (1989, 196)

30. Mihail Kulagin, plejmejker (1994, 192 cm)

31. Viktor Hrijapa, krilni centar (1982, 206 cm)

41. Nikita Kurbanov, krilo (1986, 202 cm)

42. Kajl Hajns, centar (1986, 198 cm)

44. Otelo Hanter, centar (1986, 203 cm)

77. Alan Makijev, centar (1991, 210 cm).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.